BEOGRAD: Vučić razgovarao sa premijerom Luksemburga Betelom

BEOGRAD: Vučić razgovarao sa premijerom Luksemburga Betelom

30/05/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Gost Beograda je danas bio premijer Velikog vojvodstva Luksemburga Gzavije Betel. Gosta iz Luksemburga sinoć je primio i predsednik Aleksandar Vučić.

Obratili su se i medijima. Vučić je rekao da visoko ceni podršku Luksemburga evropskim integracijama. Rekao je i da su se saglasili da je važno da se nastave razgovori Beograda i Prištine o postizanju kompromisnog rešenja, jer bi sve ostalo vodilo u veće probleme i to u celom regionu.

Vučić je obavestio novinare da je gostu preneo zahvalnost što Luksemburg podržava Srbiju na njenom evropskom putu i podvukao da se naša zemlja nalazi ne u sasvim lakoj situaciji zbog odnosa sa Prištinom.

Što se tiče ekonomske saradnje Predsednik je reko da je ona i da je 101 kompanija registrovana u Luksembrgu, a deluje na prostoru Srbije.

„Verujem da su zadovoljni poslovanjem i uslovima koje imaju u Srbiji. Spremni smo da pondimo još bolje ekonosmke uslove i verujem da ćemo i ove godine napraviti još veći napredak na Duing biznis listi“.

Vučić se zahvalio premijeru Velikog vojvodstva Luksemburga Gzaviju Betelu na ličnom angažovanju u održavanju redovnih kontakata sa srpskom zajednicom u toj zemlji, koja broji između 7.000 i 8.000 ljudi.

Betel je rekao da je uveren u evropsku budućnost Srbije, za koju, kako kaže, smatra da će uskoro doći.

Poručio je: „Treba da nastavite sa naporima, da radite na stvarima koje su pomenute u Izveštaju – sloboda medija, pravna država, što je sve u vašem interesu”.♦