VUČIĆ NOVINARIMA: Jesam li izdajnik, ili ratnohuškač?

VUČIĆ NOVINARIMA: Jesam li izdajnik, ili ratnohuškač?

28/05/2019 Off By BERB

 

 

Ranka Čičak

 

Posle sednice Skupštine Srbije o Kosovu, predsednik, Aleksandar Vučić rekao je novinarima da je zadovoljan što je čuo različita mišljenja:

 

– Za neke sam primedbe znao da nemaju nikakvog osnova, ali je dobro što su danas izrečene, da ih narod čuje. Zadivila me je hrabrost našeg naroda na KIM. Posle današnjeg napada Albanaca, više ništa neće biti kao pre. Biće drugačiji naš odnos prema njima i onima koji ih štite, a nama govore da se smirimo.Prvo ni telefone nisu dizali, a krenuli su da se javljaju kada su shvatili da smo vrlo ozbijni u nameri da zaštitimo naš narod.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Boška Obradovića koji traži da ruska vojna misija dođe na Kosovo, Vučić kaže da su Rusi već bili, pa otišli 2003 godine.Mi ih poštujemo. Imamo najboje odnose sa Rusijom, ali mi imamo svoju vojsku i policiju. Ako bi se dogovorile o tome velike sile u UN, to bi bilo dobro, ali sumnjam da bi od tog posla nešto moglo da bude.

Studio B je tražio prdsednikov komentar o tome da opozicije nije bilo, a tražila je ovakvu sednicu. Odgovorio je:

-Oni su imali televizore u svojim sobama, pa su tako mogli i da nauče nešto o Kosovu i Metohiji, tako da je to u redu.Neki od njih uživaju na dalekim putovanjima.Moj posao je da budem ovde. Srećan sam što sam izdržao da ne izađem iz sale ni jednog sekunda i što sam uspeo da odgovorim svakom poslaniku.Mislim da tako predsednik treba da se ponaša.A većina opozicije je bila.Oni koji nisu došli mnogo više su rekli o sebi nego o meni.Ali, narod će to oceniti, jer on je najbolji sudija.

TV N1 je izazvala polemiku:

-Vi ste pomenuli našu vojnu zaštitu Srba na KIM. Da li znate da bi svaka vojna intervencija na KIM dovela do sukoba sa NATO-m?

Vučić je odgovorio:

-Ja to nisam rekao, zašto iskrivljujete moje reči? Nemojte da dodajete reči koje nisam izgovorio.Rekao sam da je Srbija spremna da zaštiti svoj narod, da će biti spremna i da će pobediti. Već su me vaši miljenici optuživali za izdaju i da ne pomažem Srbima. Dogovorite se jesam li izdajnik, ili ratnohuškač. Nećemo da ratujemo. Čuvaćemo mir po svaku cenu. Ja nikakve intervencije nisam pominjao. Vi ste ih pomenuli. Ja nisam neodgovoran čovek, a nisam ni neozbiljan da bi srpski narod na Kosovu i Metohiji doveo u situaciju da potrpaju familiju u traktore i beže. I među vaših uvreda da sam izdajnik i onih da sam ratnohučkač, ja biram sredinu.Ja sam ozbiljan i odgovoran čovek koji će zaštititi svoj narod kada je potrebno onako kako može po međunarodnom pravu i zakonima. Ja se nikada ne busam u junačka prsa i ne glumim nešto što nisam.♦