Vučić: Srećan sam kada je Tači miran

Vučić: Srećan sam kada je Tači miran

28/05/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Albanci, koji su jutros hapsili po severu, vratili se na jug KiM. Samo još četiri vozila nalaze se na severu Kosova i oni će se povuči. Aleksandar Vučić kaže da je to dobra vest:

Njihov je plan bio da uhapse tačno 26 ljudi. Devetnaestoro su sa severa priveli u južni deo Kosovske Mitrovice. Zapadne sile su podržale ovu akciju, ali su njima rekli da je u Zbubinom Potoku prekoračena dozvoljena upotreba sile i da je važno da se brzo povuku.

-Predpostavljam da je to i ključna stvar zbog koje su tako brzo otišli. U svakom slučaju oni će sa takvim provokacijama nastaviti. Tači kaže da ja znam da ne smem na Kosovo jer me tamo čeka NATO. On je u pravu. Ja to sve znam, koliko je teška situacija za nas i srećan sam kada je Tači miran i kada je siguran da on sve dobro razume, a mi ćemo gledati da sačuvamo mir. Zahvalan sam našem narodu na hrabrosti i na tome što su još jednom uspeli da sačuvaju naša ognjišta i da pokažu kako goloruki umeju da čuvaju svoju zemlju i porodice.

-MI nismo reagovali kada su kosovske trupe učestvovale na vežbi, ne zto što nismo mogli da odgovorimo na tako strašnu provokaciju, već zato da oni ne uspeju da nas izazovu. Jačamo policiju i vojsku i ona će biti sposobna da zaštiti naš narod.♦