SKUPŠTINA SRBIJE: Kada će se prirodni roditelji izjednačiti sa hraniteljima?

SKUPŠTINA SRBIJE: Kada će se prirodni roditelji izjednačiti sa hraniteljima?

23/05/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

 

Više od 150 hiljada građana do danas je potpisalo zahtev da se prirodni roditelji izjednače sa starateljima. Poslanica Snežana Paunović pitala je ministra za rad i socijalna pitanja, Zorana Đorđevića, da li njegovo ministarstvo razmišlja da pripremi takav zakon:

Naročito je potrebno da se roditelji čija su deca invalidi pomognu finansijski barem onoliko koliko država daje hranirteljima koji brinu o takvoj deci. Za decu i roditelje je bolje da mali bolesnici ostaju kod kuće, nego da se smeštaju u socijalne ustanove ili u tuđe porodice.

Boban Birmančević odlučno je pitao ministarku pravde Nelu Kuburović, zašto država nije procesuirala Dragana Đilasa zbog krađe budžeta Beograda i Srbije:

-Za zloupotrebe u aferi Veliki brat procesuirani su njegovi saradnici, ali ne i on, kao organizator. Hoće li Zakon o poreklu imovine dati istinu o DOS – ovim bogatašima. Za sada se o njima samo priča, a tužilac ništa ne preduzima.

Birmančević je tražio da se ispita i sankcioniše odgovornost onih koji su pregovore oko KiM sa Ujedinjenih nacija preneli na Evropsku uniju.

Vladimir Đurić pitao je ministra zdravlja i direktora Agencije protiv korupcije šta se događa na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu:

-Još 2017 godine inspekcija je podnela prijave Agenciji protiv rukovodilaca tog fakulteta zbog korupcije, sukoba interesa i zloupotrebu službenog položaja. Među optuženima je i dekan. Za sve ovo vreme Ministarstvo je nesposobno da pomogne formiranju novog saveta fakulteta.♦