BALET: Trodnevni majstorski kurs baleta

BALET: Trodnevni majstorski kurs baleta

18/05/2019 Off By BERB

 

U saradnji sa Ministarstvom kulture Kube i Ambasadom Kube u Beogradu, Nacionalna fondacija za umetničku igru organizuje besplatan trodnevni majstorski kurs baleta za učenike svih profesionalnih baletskih škola iz Srbije.

 


Kurs će voditi Marija de Lourdes Hernandez, pedagog Nacionalne baletske škole iz Havane 5, 6 i 7 juna u baletskim salama Fondacije.

Na kraju ovog kursa, 7. juna od 17 do 19 časova, pred komisijom pedagoga iz Pekinga, Rima i Havane, održaće se i prva audicija za upis u Baletsku školu Nacionalne fondacije za umetničku igru. Audicija će se održatiu u prostorijama Fondacije u ulici Kolarčeva br. 3, u Beogradu.

Audicija se organizuje za prijem u pripremna odeljenja i prvi razred baletske škole, za decu uzrasta od 4 do 9 godina, bez ili sa baletskim iskustvom, kao i za upis u starije klase, uzrasta od 10 do 17 godina.

Nacionalna baletska škola iz Havane, jedna je od najprestižnijih institucija u obrazovanju baletskih igrača u svetu. Ujedno, Havana se ubraja među gradove koji su poslednjih decenija svetskim trupama baleta i savremene igre dali najveći broj vrhunskih igrača. Uspostavljanjem saradnje između Nacionalne fondacije za umetničku igru iz Beograda sa baletskim školama, akademijama savremene igre i trupama na Kubi, omogućen je angažman kubanskih pedagoga u Srbiji, pa će Marija de Lourdes Hernandez biti samo jedna u timu kubanskih pedagoga koji će naredne školske godine raditi sa našim mladim talentima.

Nacionalna fondacija za umetničku igru je osnovana 2010. godine u Beogradu rešenjem Ministarstva kulture Republike Srbije, sa ciljem unapređenja procesa edukacije i produkcije u oblasti umetničke igre u Srbiji. U saradnji sa prestižnim baletskim školama i institucijama iz sveta, u Beogradu je septembra 2011. godine počela sa radom Baletska škola, koja je 2013. godine prepoznata od strane Ministarstva prosvete Republike Italije, a 2018. godine dobila akreditaciju Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Kao prva akreditovana internacionalna osmogodišnja baletska škola u Srbiji, Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru svoju nastavu koncipira u skladu sa zvaničnim italijanskim obrazovnim planom i programom. Redovnu nastavu vode pedagozi iz Beograda i Pekinga, dok listu gostujućih pedagoga tokom naredne školske godine, čine stručnjaci iz Rima, Milana, Havane i Tel Aviva.

Za prijave i dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na e-mail: [email protected], ili na broj telefona: 060 35 00 504(Press NFUI).♦