SAOPŠTENJE SZS: Umesto dijaloga vlast nastavlja sa nasiljem

SAOPŠTENJE SZS: Umesto dijaloga vlast nastavlja sa nasiljem

18/05/2019 Off By BERB

 

Zahtevamo od nadležnih organa da hitno reaguju povodom prebijanja odbornika Demokratske stranke, Dalibora Stanojevića. To su učinili predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić iz SNS i lokalni kriminalac Bane Bicepsa.

Odbornik DS prebijen je na proslavi Dana opštine Knjaževac. Saši Ilijiću, predsedniku odbora Dveri upućene su ozbiljne pretnje. O svemu ovome je obaveštena policija.

Nakon razbijene glave Borka Stefanovića, paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, prebijanja organizatora protesta “1 od 5 miliona” u kabinetu predsednika opštine Žitorađa i drugih slučajeva nasilja, nastavljaju se ove nenormalne scene u opštinama širom Srbije čiji su akteri funkcioneri SNS i njihovi batinaši.

Nakon skoro 6 meseci protesta na ulicama širom Srbije, umesto dijaloga i pokušaja da se smire tenzije i da se unormali situacija u zemlji ova neodgovorna vlast nastavlja sa nasiljem nad neistomišljenicima. Pozivamo nadležne da hitno reaguju i kazne počinioce i pozivamo vlast da prestane da podržava i štiti nasilnike(Press SzS).♦