SKUPŠTINA SRBIJE: KAKO DA SPASIMO ŽIVOTNU SREDINU?

SKUPŠTINA SRBIJE: KAKO DA SPASIMO ŽIVOTNU SREDINU?

10/03/2015 Off By
Poslanik Saša Mirković otkrio je da je u Zaječaru bivši gradonačelnik Boško Ničić, nekim firmama otpisao 92 miliona ekološke takse, a od onoga što je lokalna samouprava obezbedila za ekologiju, dao je ženskom rukometnom klubu 40 miliona dinara.Tako su potrošene pare za gradske kontejnere i druge higijenske potrebe

 

skup103

 


 

Ranka Čičak

RASPRAVLJAJUĆI danas o amandmanima na novi Zakon o hemikalijama, poslanici Skupštine Srbije složili su se da su razne agencije i druge institucije za zaštitu životne sredine zaista nepotrebno ukinute, ali da dinar sakupljen kaznama za narušavanje sredine nije korišćen za rad ovih organizacija, već su taj novac bivši rukovodioci trošili po svojoj želji, za razne druge stvari.
Poslanik Saša Mirković otkrio je da je u Zaječaru bivši gradonačelnik Boško Ničić, nekim firmama otpisao 92 miliona ekološke takse, a od onoga što je lokalna samouprava obezbedila za ekologiju, dao je ženskom rukometnom klubu 40 miliona dinara.Tako su potrošene pare za gradske kontejnere i druge higijenske potrebe.
Saša Mirković je rekao i da je za sve to kriv Mlađan Dinkić. Otkrio je i podatak da su se u to vreme u Zaječaru igračice rukometnog kluba plaćale od 7 do 30 hiljada evra mesečno i to parama namenenim ekologiji.
Ivan Karić je zaključio da je šteta što je ukinut Fond za zaštitu životne sredine Zato je dobro što će se ovaj Fond vratiti, kao i Agencija za hemikalije.
Marijan Rističević predložio je da se detaljno ispita kako su se u Obrenovcu pre poplava trošile pare namenjene za ekologiju:
– Mnogo se zloupotrebljavalo, ne samo u Zaječaru, nego u celoj Srbiji. Voleo bih da mi neko objasni kako se to na vodozahvatu u Inđiji recikliraju polovni akumulatori i ko je u Pokrajini dao takvu dozvolu, da li je za to dobio proviziju?
Prihvaćen je amandman Ivana Karića da se napravi spisak supstanci koje izazivaju posebnu zabrinutost. Jer, građani svakodnevno upotrebljavaju i nesmetano kupuju 100 hiljada toksičnih, kancerogenih i veoma opasnih hemikalija u različitim proizvodima. <


SRBIJA

.

nebojša103MINISTAR STEFANOVIĆ: NIJE NAM POSLATA INFORMACIJA O UGROŽENOSTI B92

Niti je TV B92 tražila mišljenje od MUP-a, niti je dostavila bilo kakve podatke o ugroženosti svojih novinara.

 

 

 

jankosSKUPŠTINA SRBIJE: DAN ZA POSLANIČKA PITANJA

Janko Veselinović: Pitam predsednika Vučića kakav status ima Toni Bler u našoj Vladi, da li Bler ima svog

 

 

 

sudijeSKUPŠTINA SRBIJE: PODRŽANA LISTA NOVIH SUDIJA

Janko Veselinović sednicu Skupštine je iskoristio da podseti kako je jedan od ubica koje je lane amnestirala Skupština

 

 

 

Skupstina-Srbije1SKUPŠTINA SRBIJE: KO ĆE NAS ZAŠTITITI OD HEMIKALIJA I SAČUVATI ŽIVOTNU SREDINU?

Vazduh u sedam gradskih područja u Srbiji pao je u kategoriju kvaliteta tri, što znači da je dobio