ZORAN BABIĆ: BRASER DALA PRIZNANJE REFORMSKIM MERAMA

ZORAN BABIĆ: BRASER DALA PRIZNANJE REFORMSKIM MERAMA

10/03/2015 Off By
Braser je pohvalila vlast u Srbiji i političke aktere što su odlučno započeli proces reformi

 

babic103
Redakcija

ŠEF poslaničke grupe SNS Zoran Babić ocenio je danas izjavu predsednice Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) An Braser, kao znak podrške i priznanje reformskim merama koje sprovodi Vlada Srbije. Braser je pohvalila vlast u Srbiji i političke aktere što su odlučno započeli proces reformi.
Babić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je predsednica PS SE jedna u nizu visokih zvaničnika EU koja je posetila Beograd, Vladu Srbije i parlament, i da će se to dešavati i u budućnosti.


OPOZICIJA: O KOJOJ ZEMLJI JE GOVORILA AN BRASER?

U državi, kako je rekao, nema nijednog transparentnog procesa javnih nabavki, prava opozicije u Skupštini se guše, i zato je bio iznenađen izjavom Braser koje stanje u Srbiji prikazuje “preoptimistično”

POSLANICI opozicionih partija ocenili su danas kao preoptimistične izjave predsednice Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) An Braser, koja je pohvalila vlast u Srbiiji zbog reformi koje sprovodi, dodajući da ne odgovaraju realnosti. Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović rekao je novinarima u parlamentu da je dobro za Srbiju da ima posetu na tako visokom nivou iz Saveta Evrope, ali je precizirao da to u prirodi nije bila monitoring poseta. On je istakao da je predsednici PS SE ukazano da delovi iz njenog saopštenja, odnosno ono kako je predstavljena situacija u Srbiji, ne odgovaraju realnosti. “Mi živimo u zemlji u kojoj postoji pritisak na nezavisne institucije, gde ne postoji puna sloboda medija, gde ne postoji ravnomerna zastupljenost vlasti i opozicije, bar približno ravnomerna…”, prokomentarisao je Stefanović.
U državi, kako je rekao, nema nijednog transparentnog procesa javnih nabavki, prava opozicije u Skupštini se guše, i zato je bio iznenađen izjavom Braser koje stanje u Srbiji prikazuje “preoptimistično”.
“Deluje mi kao da se radi o nekoj drugoj državi i to građani Srbije znaju, i znaju sve više, i na žalost znaće sve više”, smatra Stefanović.
I zamenik šefa poslaničke grupe SDS Janko Veselinović kaže “da bi voleo da živi u zemlji o kojoj je pričala Braser”. “Ja tu zemlji jednostavno ne prepoznajem jer Srbija je zemlja u kojoj novinari ne mogu slobodno da rade. Ako slobodno rade i pišu ili govore istinu, onda im zabranjuju emisije”, rekao je Veselinović. Kako je rekao, o tome danas nije bilo reči i “čini mu se da ne živi u istoj zemlju o kojoj je pričala predsednica PS SE”.
“I u tom smislu smatram da se ova poseta razlikuje od posete (Dejvida) Mekalistera koji je rekao da ne želi i neće da se meša u unutrašnju politiku Srbije, kao i da će svoje izveštaje dati tamo gde treba”, istakao je on. Veselinović je zaključio da se povlađivanjem vlastima, čini šteta građanima Srbije.<


“Njene reči su bile inspirativne, podrška i priznanje reformskim merama koje sprovodi Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, naravno i Skupština”, ocenio je on. Takođe, primetio je Babić, Braser je u jednom delu ukazala i na otvoren prostor za napredovanje zahvalivši joj i na podršci, ali i na tome što je ukazala da postoji mogućnost za napredak. On je poručio poslanicima opozicije koji su danas upitali “o kojoj državi govori An Braser” jer su joj saopštenja nerealna, da, ne samo što žive i što će živeti u uređenoj državi već da se takva država gradi za sve građane, pa i za predstavnike tih stranaka.<


SRBIJA

.

skup103SKUPŠTINA SRBIJE: KAKO DA SPASIMO ŽIVOTNU SREDINU?

Poslanik Saša Mirković otkrio je da je u Zaječaru bivši gradonačelnik Boško Ničić, nekim firmama otpisao 92 miliona

 

 

 

nebojša103MINISTAR STEFANOVIĆ: NIJE NAM POSLATA INFORMACIJA O UGROŽENOSTI B92

Niti je TV B92 tražila mišljenje od MUP-a, niti je dostavila bilo kakve podatke o ugroženosti svojih novinara.

 

 

 

jankosSKUPŠTINA SRBIJE: DAN ZA POSLANIČKA PITANJA

Janko Veselinović: Pitam predsednika Vučića kakav status ima Toni Bler u našoj Vladi, da li Bler ima svog

 

 

 

sudijeSKUPŠTINA SRBIJE: PODRŽANA LISTA NOVIH SUDIJA

Janko Veselinović sednicu Skupštine je iskoristio da podseti kako je jedan od ubica koje je lane amnestirala Skupština