Skupština Srbije: Šou poslanika Ristićevića – “Tresla se gora rodio se – miš”

Skupština Srbije: Šou poslanika Ristićevića – “Tresla se gora rodio se – miš”

27/03/2019 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Danas je Skupština Srbije odbila da stavi na dnevni red više desetina predloga koje su dali poslanici bliski vladajućoj većini. Skoro svi se odnose na formiranje anketnog odbora za ispitivanje događaja koji blamiraju opoziciju.

 

Čini se kao da su poslanici većine dogovorili da se ta pitanja postave, a da se ne usvoje predlozi o anketnom odboru kako se ne bi išlo u detalje za koje treba i dokaza, ali da narod čuje optužbe.Najglasniji je bio Marijan Ristićević. Oborio se na poslanicu Demokratske stranke Aleksandru Jerkov:
-Za mene nije normalno da neko takav sedi u Parlamentu i odlučuje o sudbini Srbije.Prošla je sve treninge CIA – e, osporava prisajedinjenje Bačke, Banata, Baranje i Srema Srbiji.U Nedeljniku je priznala da je protest srednjoškolaca namešten. To sam i ja rekao. Pogledajte, Sergejev /Sergej Trifunović/megafon i onaj koji je nosio Boško /Boško Obradović/ je isti. Verovatno su oni podigli srednju školu ,a reći ću vam i zašto. Dve privedene osobe su državni sekretar, bivši poslanik DS, Dragosavljević i njegov sin. Oni su upali u RTS, a majka je sedela ispred kordona vičući kako joj je policija uhapsila sina. U RTS je upao i sin bivšeg urednika BETE. Ko stoji iza toga? Sergej Trifunović, izvesni advokat Gajić, Boško Obradović. Ja ovaj upad u RTS kvalifikujem kao pokušaj državnog udara.Predlog Ristićevića da se formira anketni odbor je odbijen
Odbijen mu je i predlog da se ispita zašto Obradović nije vratio 250 hiljada evra neutrošenih za predizbornu kampanju i da se ispita Boškov poziv vojnicima na ustanak protiv predsednika.
Rističević je tražio anketni odbor i za izjavu Sande Rašković Ivić:
-Pre pola sata, u holu je rekla da je Aleksandar Vučić Pinoče.
Marijan nije znao da se inkriminisana osoba preziva Pinoče, ali to nije važno.Važno je da je pred svima rekao kako bi gospođa Rašković Ivić trebalo da se leči i da svoj lekar može da bude i sama, pošto je po zanimanju psihijatar.♦