Jubilej: Liceulice – pedeseti put

Jubilej: Liceulice – pedeseti put

13/02/2019 Off By BERB

U vreme kada je sve teže istrajati u bilo čemu – ponosni smo što možemo da najavimo da je 50. broj magazina Liceulice u prodaji na ulicama Beograda i Novog Sada!, javljaju na urednici ovog jedinstvnog magazina.

 

“Povodom ovog jubileja, odlučili smo da počastimo čitaoce izborom tekstova objavljenih u poslednjih devet godina. Odabrali smo tekstove koji predstavljaju sve, ili gotovo sve oblasti našeg interesovanja, koji su izazivali polemike i otvarali važne teme, kao i reportaže koje su nudile uvid u život naših prodavaca i drugih osoba s margina društva, kojima je dotad retko ustupan prostor u medijima.

Pored odabranih priloga iz prvih 49 brojeva, ovo jubilarno izdanje donosi i nekoliko novih tekstova. Uz redovnu rubriku „Pismo meni mlađem”, koju je za ovaj broj napisalo pet naših prodavaca, tu je i pogled Stefana Slavkovića na Liceulice kao specifičan medij, koji se na jedinstven način bavi ključnim društvenim pitanjima. Takođe, naši prodavci i partneri u prodaji osvrnuli su se na to šta za njih znači Liceulice kao pokretač konkretnih pozitivnih promena u lokalnoj zajednici.

Pedeseti broj je pravo vreme i za neke promene. Vizuelni izraz magazina od početka je stvarala Sanja Polovina, zaslužna ne samo za visok nivo grafičke i vizuelne kulture svih sadržaja vezanih za Liceulice (nekoliko nominacija i jedna nagrada od Međunarodne mreže uličnih novina), već i za pokretanje programa „Iz dobrih razloga“, koji je služio kao inspiracija mnogim mladim ali i već afirmisanim vizuelnim umetnicima i dizajnerima, da se – mnogi od njih prvi put – pozabave vizuelnim odgovorom na aktivističke i društveno angažovane teme kojima se Liceulice bavi. Zahvaljujemo se Sanji Polovini, i želimo dobrodošlicu novom dizajneru, Milošu Nikoliću, koji će od ovog broja biti zadužen za vizuelni identitet magazina.

Naši prodavci, naša draga i prijateljska lica ulice, izašla su ove nedelje na ulicu sa 50. brojem svog magazina u rukama. Oni su uzbuđeni, jer to je i njihov jubilej. Kada zastanete da kupite magazin, nemojte zaboraviti da im čestitate na snažnoj volji i istrajnosti da promene svoj život. Ono što je njima najvažnije, to je poverenje u to da se mreža kupaca i čitalaca povećava, što čini njihov posao i izvor prihoda stabilnim i sigurnim, navodi se u pismu uredništva liceulice poslato medijima.♦