LSV: U čije ime Dačić podržava Madura?

LSV: U čije ime Dačić podržava Madura?

11/02/2019 Off By BERB

 

Povodom izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da „Srbija ne razmatra promenu pozicije prema Venecueli”, Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja njemu i premijerki Ani Brnabić pitanje, da li je to lični stav ministra ili on zaista predstavlja stav Vlade?, pita lider LSV Nenad Čanak:

 

Na osnovu Ustava Republike Srbije spoljnu politiku utvrđuje Vlada, međutim ovo ne bi bio jedinstven slučaj da je Ivica Dačić izašao izvan svojih ovlaštenja.

S obzirom na to da se Vlada Srbije i dalje izjašnjava kao proevropski orjentisana, ovaj koncept podrške, kako mnogi tvrde uzrupatoru Maduru, ne uklapa se uz stav većine evropskih zemalja. Evropske zemlje su tražile od Madura da raspiše izbore koji će odlučiti ko će na legitiman i legalan način dobiti priliku da bude predsednik Venecuele.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zato postavlja pitanje da li je ovo još jedan od slučajeva u kome Srbija podržava stav Rusije, a ne EU, zanemarujući čak i činjenicu da je pobuna građana prvenstveno inicirana nehumanim uslovima života i humanitarnom katastrofom?(Press LSV)♦