Beograd: Večeras protest “Jedan od pet miliona”

Beograd: Večeras protest “Jedan od pet miliona”

22/12/2018 Off By BERB

 

PROTESTNA šetnja pod sloganima “Jedan od pet miliona” počeće večeras u 18.00 okupljanjem na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a potom će učesnici prošetati centralnim beogradskim ulicama.

Prema najavi organizatora, ispred Filozofskog fakulteta okupljenima bi trebalo da se obrate karikaturista Dušan Petričić, novinar portala Žig Milan Jovanović i glumac Branislav Trifunović, a da potom usledi šetnja centralnim ulicama ka zgradi Radio-televizije Srbije (RTS).

Protest je najavljen kao nestranački, ali su učešće najavile pojedine opozicione stranke.

Predstavljajući se kao organizatori protesta – Jelena Anasonović i glumac Branislav Trifunović ranije su dali rok RTS-u da do početka tog skupa u Dnevniku 2 odvoji pet minuta za gostovanje predstavnika tog protesta, kao i da objavi zahteve demonstranata i istinite podatke o broju okupljenih građana.

“Da se u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove i da se na taj način omogući sagledavanje i druge političke opcije. Podsećamo – to je zakonska obaveza Javnog servisa”, naveli su u saopštenju poslatom sa adrese “Stop krvavim košuljama”(Beta).♦