MSUB: „Akcione forme” u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

MSUB: „Akcione forme” u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

12/12/2018 Off By BERB

 

Poslednje stručno vođenje kroz novosadski segment izložbe „Akcione forme” u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

 

Muzej savremene umetnosti i Muzej savremene umetnosti Vojvodine održaće poslednje stručno vođenje kroz novosadski segment izložbe Ilije Šoškića „Akcione forme”. Događaj će se odžati u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u sutra, četvrtak, 13. decembra u 17 časova. Kroz izložbu vode kustosi izložbe Nebojša Milenković (MSUV) i dr Zoran Erić (MSUB).

Izložba „Akcione forme” je prva retrospektiva Ilije Šoškića, koja se u isto vreme održava u dva muzeja savremene umetnosti – u Novom Sadu i u Beogradu. Koncepcija izložbe kustosa dr Zorana Erića i Nebojše Milenkovića osmišljena je i prilagođena izlagačkim prostorima oba muzeja. U segmentu izložbe u Novom Sadu fokus je na radovima sa telom, performansima, umetničkim akcijama te Šoškićevom ideološki osvešćenom delovanju u javnoj sferi.

U beogradskom delu postavke akcenat ja na Šoškićevim instalacijama i konceptualnim celinama SATOR, Trap / Traphos, Paralele, kao i pojedinačnim radovima svedenih ali i kompleksnih geometrijskih formi.

Izložba „Akcione forme” traje do 16. decembra u Muzej savremene umetnosti Vojvodine i do 24. decembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu(Press MSUB).♦