Muke Milorada Dodika: Srbi su više oštetili RS od Bošnjaka

Muke Milorada Dodika: Srbi su više oštetili RS od Bošnjaka

12/12/2018 Off By BERB

 

Predsedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je za sarajevski Dnevni Avaz da neće zadržati nijednog člana Vijeća ministara ili ambasadora koje su imenovali bivši predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH. Objasnio je da je reč o strukturi koja je u protekle četiri godine nanela više štete RS nego svi napori međunarodne zajednice i bošnjačke strane.

 

Dodik je naglasio da je veoma važno da što pre bude izabrano Vijeće ministara da bi bila konstituisana sva struktura koja se tiče organa i tela BiH, dodajući da Predsjedništvo BiH u tome ima svoju ustavnu ulogu.

– Problem je što BiH ima Ustav koji uopšte ne odražava postojeći politički sistem – kaže Dodik.

Rekao je da će predložiti dosadašnjeg ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Naglasio je da predstoji još mnogo borbe kada je reč o isticanju zastave Republike Srpske na svim sastancima kojima prisustvuje.

– Mi sada u Predsedništvu imamo dve zastave BiH, jer je ranijom arogancijom visokih predstavnika nametnuta zastava BiH koju su federalne strukture prihvatile kao svoju, a nema zastave Republike Srpske – pojasnio je Dodik.

On je poručio da želi da Republika Srpska u BiH bude vidljiva i da se zna da su njeni predstavnici na nivou BiH dobili mandate u RS.♦