Vučić u Abu Dabiju kod šeika Mohameda

Vučić u Abu Dabiju kod šeika Mohameda

11/12/2018 Off By BERB

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom sa kojim je razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Dvojica sagovornika su se dogovorili da zajednički rade na unapređenju ekonomskog, a posebno investicionog partnerstva dveju zemalja. U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog velikog napretka projekta Beograd na vodi, kao i zbog nastavka saradnje kroz ulaganje Etihada u Er Srbiju.

Predsednik Vučić i šeik Mohamed razmotrili su i moguće buduće projekte u oblasti energetike i poljoprivrede, kao i obrazovanja.

Predsednik je obavestio Šeika da istrajavanje Prištine na taksama na robu iz centralne Srbije, kao i na formiranju vosjke tzv. Kosova, izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. On je zamolio šeika Mohameda da svojim uticajem u različitim međunarodnim krugovima obezbedi podršku za rešavanje problema mirnim putem(Press Predsednika).♦