Total Srbija: Kako da deca budu bezbrižna u saobraćaju?

Total Srbija: Kako da deca budu bezbrižna u saobraćaju?

11/12/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Svi koji vole decu sakupili su se danas u Francuskoj ambasadi na prezentaciji akcija preduzeća Total Srbija. Francuski ambasador gospodin Frederik Mandoloni rekao je da i njegova zemlja učestvuje u ovoj akciji.

Radi se o kampanji “Na putu za bezbednost dece u saobraćaju”. Ona se nastavlja iz prošle godine i bavi se obrazovanjem najmlađih za snalaženje na ulici. Ove godine se sponzorima pridružila i kompanija Hačinson iz Rume, koja pripada Total grupi, proizvodi gume i zapošljava 1.000 ljudi.
Francuski ambasador gospodin Frederik Mandoloni čestitao je Total grupi, renomiranoj francuskoj kompaniji na ovoj akciji:
– Deca su mnogo naučila o saobraćaju zahvaljujući modernim tehnologijama i inovativnim igrama. Nadamo se da će uspeh ovog projekta motivisati i ostale kompanije. Sigurnost u saobraćaju je bitna za nas. Zbog toga je Francuska u spetembru po drugi put učestvovala na seminaru u Suboici srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
Total je osmislio edukaciju za najmlađe tako što im je ponudio vizuelne demonstracije i kartice – pitalice,Total Kvarc robote, maskote i igre na tabletu osmišljene da deca brže shvate saobraćajne propise. Ove godine 64 školeu Srbiji uključene su u Totalovu akciju, a 5.500 dece obrazuje se na ovaj način. Korišćem tableta je neophodno u nastavi , a igra pomaže da deca shvate tajne saobraćajnih propisa. Akcijom Totala obuhvaćena su i deca bez roditeljskog staranja koja odrastaju u SOS selu u Kraljevu.
Pomoćnica ministra prosvete i nauke Vesna Nedeljković kaže da je njeno Ministarstvo odmah podržalo projekat “Na putu za bezbednos dece u saobraćaju” i da će ga i dalje podržavati.♦