HAPŠENJA: zbog kriminala iza brave 38 osoba

HAPŠENJA: zbog kriminala iza brave 38 osoba

26/11/2018 Off By BERB

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima u više odvojenih akcija uhapsili su 38 osoba, dok su protiv još 21 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku.

 

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2016. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojim su oštetili budžet Republike Srbije, pravna i fizička lica u ukupnom iznosu od 1.550.000 evra.

Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Zaječara, Jagodine, Kikinde, Kraljeva, Leskovca, Niša, Pančeva, Sombora i Subotice.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica. Uhapšeni su i zbog izvrđenja teškog dela protiv zdravlja ljudi, prevara u obavljanju privredne delatnosti. Na duđi im se stavla i pustošenje šuma, šumskih krađa, falsifikovanje službene isprave, nedozvoljena trgovina, poreska utaja, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, oštećenje životne sredine, unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.♦