STO POSTO: Srbija mora da se pripremi na dugotrajnu pomoć Srbima na Kosovu

STO POSTO: Srbija mora da se pripremi na dugotrajnu pomoć Srbima na Kosovu

23/11/2018 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Posle večerašnjeg sastanka sa Anom Brnabić i svim ministrima Vlade predsednik Aleksandar Vućić rekao je novinarima da se Srbija mora pripremiti na dugotrajnu pomoć našem narodu na Kosovu.

 

On kaže da neće pristati na ucene. Albanci su ljuti na svoje poraze i nespremno su dočekli jednu sasvim novu Srbiju, modernu i uspešnu, ekonomski snažniju i odgovorniju nego što je bila ona Srbija dvehiljadite godine.
Zato su danas posle uvođenja taksi od sto posto za srpske proizvode upali na severni deo KiM i pod izgovorom da rade na slučaju ubistva Olivera Ivanovića uhapsili četvoro Srba i maltretirali i tukli. Peti je pobegao, a oni tvrde da se krije u Srbiji.
Vučić kaže da oni dobro znaju da je on na teritoriji Kosova i da je istraga o ubistvu Ivanovića zakasnila godinu dana. Srbiji je najvažnije da se otrije ubica makar ko to bio.
Ana Brnabić kaže da će Srbija po svaku cenu čivati stabilnost, osim po cenu života naših ljudi na Kosovu. Naša vlada će o svemu obaveštavati Evropu i svet i tražiti pravdu i poštovanje sporazuma. Pozvaće Evropu da konkretno reaguje. U ponedeljak se podnosi prijava za povredu CEFTA od UMNIKA koji je potpisnik i od njega tražiće informacija.
Vučić je rekao da je ova situacija najteža koju su on i Ana imali u proteklim godinama. Nije mu jasno zašto se opozicija solidariše sa srpskim neprijateljima:
– Zašto udaraju po svojoj državi sada kada joj je teško? Njima je , dok su vladali, uvek bilo lako. Nisu ni trepnuli kada su davali korak po korak KiM. Kada su uveli granični prelaz među Srbima. Hapsili su Srbe koji su rušili prelaz, a pri tom se kupali i nisu prekidali odmor. Za četiri godine uzeli su 400 miliona evra.
Predsednik je objavio i jednu dobru vest – penzioneri će do kraja godine dobiti još po tri hiljade dinara.♦