REAGOVANJE: Divlja pekara na stazi biciklista

REAGOVANJE: Divlja pekara na stazi biciklista

21/11/2018 Off By BERB

 

Iako su se beogradski biciklisti navikli na bahatost i nečinjenje gradskih službi kada su u pitanju njihove potrebe, nedavno je jedna biciklistkinja ostala zapanjena “rešenjem” problema u ulici Dr. Ivana Ribara.

 

Sekretarijat za saobraćaj je uspeo nemoguće, zabranio je kretanje biciklistima zbog nelegalnog objekta u ovoj ulici.

Postavlja se pitanje šta je sledeće, da se zatvori ulica jer je neko odlučio da na ulici nelegalno izgradi pekaru, piljarnicu ili dragstor?

Umesto da staju na put bahatosti i divljoj gradnji, gradske službe prilagođavaju grad nastalom stanju, povlađujući onima koji od grada parazitiraju gradeći bez dozvola gde im se ćefne i bez ideje da time ograničavaju slobode i kretanje ostalih sugrađana.

Ovaj put su divlji graditelji od gradskog Sekretarijata za saobraćaj dobili i nagradu za svoju bahatost, znak zabrane za bicikliste, da biciklisti ne bi smetali “vrednom preduzetniku”.

Na samo par stotina metara od ove lokacije, gradski Sekretarijat za saobraćaj je ukinuo znak zabrane saobraćaja za vožnju nasipom, nevešto se izgovarajući “nenadležnošću”, a zapravo je dozvolio da vlasnici nelegalnih vikendica na Savskom nasipu mogu bez straha od kažnjavanja saobraćajne policije da dođu do svojih divljih vila.

I dok zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavljuje “borbu protiv divlje gradnje”, njegove službe čašćavaju divlje graditelje dodatnim privilegijama.♦