SVEČANOST U KULI: Vučić otvorio peti pogon “Kalcedonije”

SVEČANOST U KULI: Vučić otvorio peti pogon “Kalcedonije”

21/11/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Predsednik Aleksandar Vučić danas je u Kuli otvorio je novu fabriku Kalcedonija i najavio da će u Kuli, pored današnjeg otvaranja fabrike “Kalcedonija”, u februaru biti postavljen i kamen temeljac za fabriku nemačkog investitora Vicerman.

 

Okupljenim građanima i radnicima u Kuli, rekao je da će “Kalcedonija”, zaposliti još 400 radnika, a investicija je vredna 20 miliona evra:
-Radi se i gradi i popravlja ono što su neki urušili prethodnih decenija i dičimo se i ponosimo time, rekao je predsednik Srbije i dodao da „Srbija više nije zemlja gubitnika i postaje zemlja pobednika i to pokazuje i na međunarodnom planu”.

Aleksandar Vučić je potsetio da će se tokom vikenda obeležava veliki praznik – 100 godina prisajedinjenja Vojvodine Srbiji – što je najvažniji predstojeći nacionalni događaj.

„Hoću da ga u zdravlju i veselju provedete, ali i da razmišljate o narednih 100 godina u kojima morate da budete bogatiji, u kojima morate da živite u miru i vaša deca da imaju sigurniju budućnost”, rekao je Vučić okupljenim građanima..

Da pomenemo: italijanska grupacija „Kalcedonija” danas je u Kuli otvorila petu fabriku u Srbiji, bavi se proizvodnjom čarapa, kupaćih kostima i veša. Ima fabrike u Subotici, Somboru, Rumi i Apatinu.♦