I DLJE KLEVEĆU LJAJIĆA: Šešelj i Zukorlić pomogli Ugljaninu

I DLJE KLEVEĆU LJAJIĆA: Šešelj i Zukorlić pomogli Ugljaninu

06/11/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Već desetak dana se ne smiruje prljava kampanja Radikala protiv Rasima Ljajića. Danas na otvaranju Sajma nameštaja pitali da li je predizborna kampanja za Nacionalne savete bila prljava. Odgovorio je da nije mogla biti prljavija.

– Ja sam već rekao da ako nađu da sam od detinjstva do danas napravio bilo kakav prekršaj, recimo – ukrao jabuku ili loptu drugu kad sam bio mali, snosim sve konsekvence. Oni to znaju, a i ne veruju u ono što pričaju. Ovo je bila kampanja da se pomogne Zukorliću, a evo čemu je dovelo Šešeljevo uzljučivanje i kampanju protiv mene – Ugljanin je dobio izbore. On je bio autsajder i profitirao je Šešeljeve i Zukorlićeve napade na mene. Stefanović je izašao pred Skupštinu sa podacima da MUP nema nikakve podatke koji bi me optuživali. Meni je podrebno da sve institucije koje se bave bezbednošću obelodane moj dosije. Ja mislim da je ovo lični dogovor Šešelja i Zukorlića. Razlozi su prizemni a posledice loše po celu državu.

Klevete ga bez pokrića: Rasim LJajić

Negde u isto vreme u Republičkoj Skupštini Šešelj je nastavio seriju uvreda. Rekao je da cela policija, na svim nivoima rukovođenja zna za kriminalne radnje Rasima Ljajića. Zatim, da sve zna direktor policije Vladimir Rebić, ali ništa o tome nije rekao Stefanoviću.
Muamer Bačevac ocenio je da je jedna stranka koja se predstavlja kao srpska i nacionalistička napravila kampanju pod vodsvom Šešelja u korist njegovog brata blitzanca Zukorliča:
– Šešelj je doprineo radikalizaciji sukoba u Sandžaku. Doprineo je jačanju nacionalističke stranke i pobedi Ugljanina. Ja molim da se ispitaju izveštaji brojnih elektronskih medija koji pokazuju da je Šešelj uzeo 50 hiljada evra i još više za favrizovanje gospodina Zukorlića. Što kaže moj narod kao da ih je ista majka rodila. To nije prvi put da Šešelj naplaćje podršku. Uzima ogromne svote i predstavlja političku starletu. Tako se Radikalna stranka, gde ima mnogo poštenih ljudi, pretvara u ličnu prčiju jednog čoveka. On taj novac koristi za lično bogaćenje jer je svestan da nema nikakvu političku budućnost. Gospođo predsednice tražim da u što kraćem roku sazovete Administrativan odbor, jer dobro znate da po članu 88 Zakona o izboru narodnih poslanika u stavu tri piše da osoba koja je osuđivana, a ovde se radi o ratnom zločincu ne može biti poslanik.
Za celo to vreme Šešelj je upadao sitnim uvredama govorniku. Posle svega Maja Gojkovi je poslanika napala i odbranila Šešelja.♦