KROV NAD GLAVOM: Porodica Pavlović – rušenje je odloženo!

KROV NAD GLAVOM: Porodica Pavlović – rušenje je odloženo!

23/10/2018 Off By BERB

Od Združene akcie “Krov nad glavom” dobili smo informaciju da je rušenje temelja za kuću porodice Pavlović – odloženo. Pišu nam:

“Porodica Pavlović večeras će imati krov nad glavom, rušenje je odloženo do daljnjeg, struja nije isključena, mada iz naše prakse već sutra izvršitelj može ponovo doći na njihov prag.
Podsećamo da je porodici nedavno isključena voda i da je nezamislivo da u 21. veku u sred glavnog grada ljudi žive bez vode. Takođe je neprihvatljivo da se zakon selektivno sprovodi i to nad najugroženijima. Gradovi su prepuni nelegalno izgrađenim zgradama, međutim država po tom pitanju ne radi ništa. Združena akcija oštro osuđuje ovakvo ponašanje države. Takođe podsećamo da oni žive u kontejneru, koji stoji na temeljima stare barake (srušene 2015.) i danas 23. oktobra u 9 časova zakazano je uklanjanje tih temelja. Rušenjem temelja se ugrožava jedini krov nad glavom porodice Pavlović. Porodica je prezadužena, otac je teško bolestan i čeka invalidsku penziju. Bez doma niko!( Združena akcija Krov nad glavom).♦