PROTEST: Od sutra u Kragujevcu akcija “Rez na porez”

PROTEST: Od sutra u Kragujevcu akcija “Rez na porez”

18/10/2018 Off By BERB

 

Sutra od 14 časova u Kragujevcu kod Hotela Zelengora počinje akcija “Rez na porez” koju zajednički organizuju Šumadijska regija, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka i Pokret centra.

 

Kragujevčani jedini u Srbiji plaćaju porez na imovinu uvećan za 50 odsto, a političke organizacije okupljene u ovoj akciji zahtevaju umanjenje poreza na imovinu fizičkih lica.

Pozivamo vas da sutra o ovom problemu razgovarate i sa vašim sugrađaninom i narodnim poslanikom Pokreta centra, Nenadom Božićem koji je povodom ove akcije izjavio sledeće:

“Građani Kragujevca plaćanjem povećanog poreza na imovinu u stvari plaćaju nedomaćinsko i nenefikasno upravljanje gradskim resursima. Taj novac ide na vraćanje dugova, izgubljene sudske postupke i subvencije javnim preduzećima koja nisu u stanju da posluju održivo iako imaju monopol u pružanju svojih usluga. Povećanja poreza na žalost neće uticati na poboljšanje života građana i investicije u infrastrukturu. Gradsko veće Kragujevca nema većnika za imovinu i finansije već taj deo posla navodno obavlja gradonačelnik koji sigurno pored svojih obaveza nije u mogućnosti da i taj posao radi posvećeno. Takav pristup upravljanja imovinom i finansijama najbolje pokazuje odnos prema našem novcu.

Pokret centra traži da se poreska stopa poreza na imovinu vrati na prethodni nivo i da se finansijama upravlja domaćinski i posvećeno.”♦