LIDL: Jutros Srbija dobila 16 marketa!

LIDL: Jutros Srbija dobila 16 marketa!

11/10/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Jutros je otvoreno 16 prodavnica 12 gradova Srbije nemačke kompanije Lidl. Pet ih je otvoreno u Beogradu.


 

Veliki broj ljudi čekao je u redu pred otvaranje. Jednu su, na Konjarniku u Beogradu otvorili Aleksandar Vučić, direktor “Lidl Srbija” Tomislav Šapina, ministar Rasim Ljajić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Tomislav Šapina je rekao da veruje da će ta kompanija uspešno odgovoriti na potrebe potrošača.
“Ponudićemo vam naše brendove, sveže voće, povrće, pecivo iz Lidlove pekare, više od 350 proizvoda domaćih proizvođača, a pre svega ponudićemo vam najpovoljniju potrošačku korpu u Srbiji”.

Gradonačelnik Radojičić je najavio otvaranje još jedne prodavnice ove kompanije do kraja godine u Beogradu, kao i još jedne sledeće godine, jer je cilj, kako je naveo, da svaka opština u Beogradu ima Lidl.

– U pitanju je investicija vredna 205 miliona evra, rekao je Vučić i dodao da su nemačke kompanije najviše ulagale u Srbiju. Sa Nemačkom imamo jednu od najvećih spoljno-trgovinskih razmena.

Vučić kako je rekao smatra da su za Srbiju važni ovakvi supermarketi, jer “od njih možemo dosta da naučimo, pre svega o organizaciji posla, logistici…” “A mislim da je Lidl jedan od najvećih učitelja koje smo u toj oblasti mogli da dobijemo”, dodao je.

Prodavnice Lidla otvoreni su danas istovremeno i u Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

U 16 radnji Lidla u Srbiji radiće preko 1.500 ljudi. Uprava kompanije tvrdi da će cene biti niže, kao i da je angažovan veliki broj dobavljača iz Srbije. Kako navode, u asortimanu od 1.500 proizvoda, 350 će biti iz domaće proizvodnje.♦