POSLANIČKA PITANJA: Da li je Vučić ugrožen kada ga na putu za Kazahstan prate migovi?

POSLANIČKA PITANJA: Da li je Vučić ugrožen kada ga na putu za Kazahstan prate migovi?

11/10/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Tajna skupštinskog restorana ponovo je na dnevnom redu. Poslanik Zoran Živković kaže da je zgranut pričama kako je Parlament naručio tone nekih specifičnih prehranbenih proizvoda, tone skupih sireva iz Italije i bademovo mleko:

– Ja ne koristim usluge skupštinskog restorana, ali znam da to sve Skupština ne poručuje sama već sve ide preko zajedničkih službi. Moje pitanje je zašto se ovo nabavlja i koliki je budžet potreban za to? Zato se uzimnjiu italijnski ovčji i kozji sirevi kada imamo pirotske, sjeničke, svrljiške?
Drugo pitnje Živkovića odnosilo se na to koji su avioni pratili onaj u kome je bio Aleksandar Vučić na putu za Kazahstan:
– Pitam ministra odbrane da li je predsednik Ugrožen kada ga migovi prate do granice? Važno je da to doznamo jer su u avionu bili i neki novinari, među njima i oni iz državne agencije Tanjug. Oni su snimali tu scenu pratećih aviona, a onda im je naređeno da obrišu snimak. Snimke je ipak objavio jedan portal, ali je i on u roku od pet minuta morao da ih skine. Zašto je to tajna? Ako je tajna kako su neki mogli to da snime i da objave pa da se skida iz etra.
Na ono o sirevima odgovorila je ljutitim glasom predsednica Skupštine Maja Gojković:
– Zaista se u poslednje vreme vodi kampanja protiv Skupštine. Očekivala sam da reagujemo svi zajedno. Jer svako dete zna da jave nabavke vode Zajedničke službe i da Skupština nema nikakve veze s tim. Sumnjam u nekoga koji je počeo ovu hajku. Kada dođu u Parlament razgovaraćemo o tome. Jutros sam ponovo gledala jedan nepristojan prilog. Pitaju se građani o tome. Zato se i priča da mi ovde ništa drugo ne radimo, samo sedimo, jedemo i bahatimo se. ♦