SKUPŠTINA SRBIJE: Ko laže: domaći ili ruski mediji o sastanku Vičića i Putina?

SKUPŠTINA SRBIJE: Ko laže: domaći ili ruski mediji o sastanku Vičića i Putina?

04/10/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Poslanici supštine Srbije postavlajli su i danas pitanja. Sandra Rašković Ivić pita predsednika Srbije koji je stvarno bio sadržaj njegove posete Rusiji i šta se tamo dogodilo:

-⇐Poseta je najavljena na velika zvona, Predsednik je rekao da smo dobili sve što smo tražili, a javnost nije saznala šta je to Srbija tražila, a šta je dobila. Domaći mediji, pod kontrolom vlasti pišu da Rusija maltene dolazi ovamo sa vojskom da pomogne Srbiji u oslobađanju Kosova. S druge strane ruski mediji kažu da je Putin odbio Vučićevu molbu da Rusija stavi veto na stolicu Kosova u UN, a za uzvrat Srbija neće ući u NATO. Ko laže: domaći mediji ili ruski?
Sandru Rašković zanima i to hoće li se TV Pink oduzeti nacionalna frekvencija zbog vica koji je ispričao jedan od učesnika rijaliti programa o smrti devojčive Milice Rakić u bombardovanju 1999. godine.
⇐I poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić pitala je ministra Vukosavljevića u kojoj su fazi izmene zakona kojim se definiše finansiranje javnih servisa, pošto rok za dosadašni način finansiranja ističe ove godine.

 

 

⇐Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pita da li će neko od zvaničnika demantovati navode da se pregovara o pripajanju Prševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu.

 

 

⇐Vojislav Šešelj je tražio bolje uslove života za Milorada Ulemeka i Zvezdana Jovanovića:
– Oni u specijalnom odelenju KPD Zabela već deset godina izdržvaju kaznu pod neljudskim i ponižavajućim uslovima, a pre toga su pet godina proveli u istražnom zatvoru. Svake dve godine podnose zahtev da izađu iz specijalnog oprdeljenja, ali im se molbe odbijaju bez ikakvog obrazloženja. Zatim se oni žale, a čak nemaju ni tekst zašto su odbijeni.♦