SAVEZ ZA SRBIJU: Vlast u Srbiji nastavlja da vrši i brani politički kriminal

SAVEZ ZA SRBIJU: Vlast u Srbiji nastavlja da vrši i brani politički kriminal

04/10/2018 Off By BERB

 

Izjava Đorđa Milićevića, šefa poslaničkog kluba SPS-a u Narodnoj skupštini, o tome da u Šapcu, Paraćinu i Čajetini treba raspisati vanredne lokalne izbore, predstavlja sraman i ciničan odgovor vlasti na početak procesa kojim će pred Savetom Evrope biti otvoren postupak o utvrđivanju političkog kriminala u Srbiji.

 

U ove tri lokalne samouprave, na izborima održanim 2016. g. građani su dali mandat Nebojši Zelenoviću, Saši Paunoviću i Milanu Stamatoviću i njihovim političkim partnerima da upravljaju javnim poslovima. SNS i njihovi saveznici su izgubili izbore i ostali u opoziciji.

Centralna vlast nezakonito i sramno , više od dve godine, brutalno pokusava da promeni volju građana. Vlast zloupotrbljava policiju, tužilastvo i ceo represivni sistem.

Kao i do sada, poručujemo im da neće uspeti u svojim kriminalnim namerama.

Slobodno izražavnje političke volje je osnov izgradnje normalnog društva i dobrog života. Savez za Srbiju će se, zajedno sa svakim dobronamernim, izboriti da slobodni ljudi Srbije sruše autokratiju i da politički kriminal zbrišu, kazne i pošalju u istoruju (Press SZS).♦