JUBILEJ: Sto devetnaest godina ansambla VS “Stanislav Binički”

JUBILEJ: Sto devetnaest godina ansambla VS “Stanislav Binički”

27/09/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

U Doma Vojske Srbije u Beogradu, sinoć je Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ obeležio svoj Dan i 119. godina postojanja.

Načelnik Umetničkog ansambla kapetan fregate Svetozar Vasileski, zahvalio se svim nekadašnjim pripadnicima „Biničkog“ za njihov neumorni rad tokom godina, i istakao nekoliko zapaženih nastupa – Svetosavski bal u Beču, Vidovdanski koncert u Bijeljini, kao i izvanredan nastup u julu ove godine u Kombank Dvorani, u operi „Don Đovani“, zajedno sa solistima Metropolitan opere iz Njujorka i kineskim umetnicima.

Načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane kapetan bojnog broda Petar Bošković rekao je da je svaki nastup „Biničkog“ je medijski događaj za primer koji na najbolji način slika Vojsku i Ministarstvo odbrane.

Večerašnjoj svečanosti je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i prijatelji ansambla, među kojima i umetnici Nikola Rackov, Vojkan Borisavljević, Jasmin Trumbetaš, Oliver Njego, Zorica Tasić, Jadranka Jovanović, Dušan Svilar, kao i glumci iz serije “Vojna akademija”.♦