SKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

10/02/2015 Off By

skuptina

OPOZICIJA u Skupštini Srbije, koja tvrdi da se izbegavaju sednice Skupštine u utorak i četvrtak, dane za poslanička pitanja, danas je dobila priliku. Evo šta su oni, a i ostali poslanici pitali


 Ranka Čičak

Seljaci u nevolji

Dragan Jovanović pita Vladu šta se dešava sa zdravstvenim osiguranjem zemljoradnika:
-Kada sam prvi put ovo pitao, odgovorili ste mi da će se do početka ove godini predložiti rešenja za ogroman broj poljoprivrednih porodica u Srbiji, koje nemaju mogućnosti da plate zaostale poreze i dažbine i overe zdravstvene knjižice za 2015. godinu.Pitam vas, da li je to normalno da neko može da overi knjižicu i leči svoje dete, tek kada plati sve zatezne kamate od 2010. godine do danas? Smatram da i u oporezivanju treba napraviti skalu i uzimati manje od siromašnih i sitnih poljoprivrednika, a više od onih koji imaju po preko od 100 hektara zemlje.

Šta je sa novinom Dnevnik

Žika Gojković pita ministra kulture i informisanja, gospodina Tasovca, šta se dešava sa imovinsko pravnim statusom dnevnog lista Dnevnik iz Novog Sada. Gojković ovu novinu upoređuje s Politikom i tvrdi da njeni zaposleni nisu u stanju da normalno rade, jer nemaju novaca, a ni nade da će se ovo pitanje bar uskoro rešiti.

Kako da živimo u bedi

Poslanik Janko Veselinović citirao je analizu Kejto instituta iz Vašingtona, po kojoj je Srbija na sedmom mestu liste najsiromašnijih zemaljan sveta. Ispred nje su samo Venecuela, Argentina, Sirija, Ukrajina, Iran, Sao Tome i Principe:
– Pitam premijera Vučića, imajući u vidu da mi, građani Srbije ne živimo na ružičastim televizijama, već u stvarnosti gde potrošačka korpa košta za tročlanu porodicu 66.119 dinara, a prosečna plata je 44.206 dinara, kako preživeti? Posebno zbog toga što većina stanovnika ne zarađuje prosečnu platu, već manje od 25 hilada dinara?

Šta je s istragama o pljačkama u Vojvodini

Poslanik SNS Aleksandar Martinović smatra da su za bedu u Srbiji krivi oni iz bivše vlasti. Pita ministra Unutrašnjih poslova, Nebojšu Stefanovića, dokle se stiglo s istragama malverzacija u Vojvodini.Pre svega u Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za kapitalna ulaganja i Pokrajinskom komitetu za nauku i tehnološki razvoj.
– Bedau Srbiji, o kojoj je danas bilo reči, je posledica jedne neverovatne bahatosti, neverovatne pljačke sopstvenih građana, koja traje već petnaest godina u Vojvodini, a traje i danas.Pojedine banke koje je formirala Vlada na čelu s Bojanom Pajtićem, kao naprimer Teslabanka u Zagrebu, služile su samo za pranje novca.Ista osoba bila je predsednik nadzornog odbora Razvojne banke Vojvodine i član Upravnog odbora Teslabanke. <


SRBIJA

 

555644_20141024fonetdragan-antonic_fSKUPŠTINA SRBIJE : POSLANIČKA PITANJA

  Pre nego što su se izjasnili o amandmanima na nekoliko zakona o kojima se raspravljalo prošle i

 

 

510x320_68034-borislav-stefanovic-betaBORISLAV STEFANOVIĆ: PRIPREMITI SPISAK ZABRANJENIH UVREDA U SKUPŠTINI

Odluka Međunarodnog suda pravde je očekivana i dobra za region. Za odnose između dve zemlje, koje najzad mogu

 

 

vlada22SKUPŠTINA SRBIJE: MNOGO AMANDMANA I PRAZNIH PRIČA

Sa šeretskim osmehom, poslanik Vadimir Pavićević (NS) obrazlagao je preko 186 amandmana koje su podneli samo on i

 

 

FoNet-EVROSERVIS-TABAKOVIÆSKUPŠTINA SRBIJE: POD HITNO – O BANKAMA I MINISTARSTVIMA!

Gospođa Guvernerka obasnila je i da se Zakon o Narodnoj banci Srbije menja i dopunjuje kako bi NBS