KRALJEVO: UHAPŠENO PET OSOBA ZBOG MITA

10/02/2015 Off By

Sumnja se da je krivično delo izvršeno u periodu od avgusta 2014. do kraja januara ove godine, tako što je I.S. advokatu LJ.O. lično ili preko posrednika, za novčanu naknadu dostavljao podatke o saobraćajnim nezgodama na području Srbije i podatke o povređenim i oštećenim osobama u saobraćajnim nezgodama, koji su mu bili dostupni u obavljanju poslova


zbog-mita-u

Biro za saradnju s medijima MUP-a

U NASTAVKU akcije na suzbijanju korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u Kraljevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili pet osoba, među kojima je i policijski službenik, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita i davanje mita.
Uhapšeni su I.S. (1970), policijski službenik iz Kraljeva, LJ.O. (1962), advokat iz Čačka, M.M. (1955), vlasnik dve agencije u Kragujevcu i posrednik, A.K. (1971), radnik u ove dve agencije i posrednik i D.Z. (1956) iz Čačka – posrednik.
Sumnja se da je krivično delo izvršeno u periodu od avgusta 2014. do kraja januara ove godine, tako što je I.S. advokatu LJ.O. lično ili preko posrednika, za novčanu naknadu dostavljao podatke o saobraćajnim nezgodama na području Srbije i podatke o povređenim i oštećenim osobama u saobraćajnim nezgodama, koji su mu bili dostupni u obavljanju poslova.
Po realizaciji predmeta i naplati naknade štete za osobe čije je podatke I.S. dostavio, advokat LJ.O. mu je lično ili preko posrednika M.M, A.K. i D.Z. plaćala u gotovom i to 20 evra za dostavljanje podataka o osobama koje su u saobraćajnim nezgodama lakše povređene, 30 evra za podatke o osobama sa težim povredama i 50 evra za podatke o osobama koje su nastradale u saobraćajnim nezgodama.
Dosadašnjim radom je utvrđeno da je I.S. u navedenom periodu, advokatu LJ.O. omogućio da dođe do podataka za više od 40 oštećenih sooba, koje su pristale da ih ona zastupa pred nadležnim sudovima u postupku nadoknade štete od osiguravajućih društava.
Za ovu uslugu dobio je ukupno 310 evra i 41.000 dinara, pribavivši tako imovinsku korist za sebe i druge.
U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova su u Kraljevu, u suradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili pet osoba, među kojima je i policijski službenik, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kazneno djelo primanje mita i davanje mita.
Uhićeni su I.Š. (1970), policijski službenik iz Kraljeva, Lj.O. (1962), odvjetnik iz Čačka, MM (1955), vlasnik dvije agencije u Kragujevcu i posrednik, AK (1971), radnik u ove dvije agencije i posrednik i D.Ž. (1956) iz Čačka – posrednik.
Sumnja se da je kazneno djelo izvršeno u razdoblju od kolovoza 2014. do kraja siječnja ove godine, tako što je I.Š. odvjetniku Lj.O. osobno ili preko posrednika, za novčanu naknadu dostavljao podatke o prometnim nezgodama na području Srbije i podatke o ozlijeđenim i oštećenim osobama u prometnim nezgodama, koji su mu bili dostupni u obavljanju poslova.
Po realizaciji predmeta i naplati naknade štete za osobe čije je podatke I.Š. dostavio, odvjetnik Lj.O. mu je osobno ili preko posrednika M.M, AK i D.Ž. plaćala u gotovom i to 20 eura za dostavljanje podataka o osobama koje su u prometnim nezgodama bolje povrijeđene, 30 evra za podatke o osobama s težim ozljedama i 50 eura za podatke o osobama koje su nastradale u prometnim nezgodama.
Dosadašnjim radom je utvrđeno da je I.Š. u navedenom razdoblju, odvjetniku Lj.O. omogućio da dođe do podataka za više od 40 oštećenih soob, koje su pristale da ih ona zastupa pred nadležnim sudovima u postupku naknade štete od osiguravajućih društava.
Za ovu uslugu dobio je ukupno 310 eura i 41.000 dinara, pribavivši tako imovinsku korist za sebe i druge.<


KRIMI

ObezbedjenjeMUP: PROVERA RADNIKA OBEZBEĐENJA U NOĆINM KLUBOVIMA

Tokom akcije privedeno je 13 osoba, svi radnici obezbeđenja, kod kojih je pronađeno više predmeta pogodnih za nanošenje

PolicijaUŽICE: UHAPŠEN BIVŠI ŠEF PORESKE POLICIJE

  Krivično delo je izvršeno tako što je osumnjičeni Z. Z., preko posrednika LJ. G. , u dva

 

 

sl.3ŠABAC: POLICIJA ZAPLENILA TONU I PO DUVNA

Postupajući po naredbama sudije za prethodni postupak, pregledom i pretresom tri porodična domaćinstva u Šapcu i okolini, policija

 

 

rezan duvanVALJEVO: ZAPLENJENO OKO 700 KILOGRAMA DUVANA U LISTU

Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni organizovao proizvodnju i sušenje duvana na teritoriji grada Valjeva, bez posebnog odobrenja