LEP PRIMER: Gimnazijsko pozorište iz Beograda gostuje u Gračanici

LEP PRIMER: Gimnazijsko pozorište iz Beograda gostuje u Gračanici

19/09/2018 Off By BERB

 

Pozorište Pete beogradske gimnazije gostovaće u Gračanici 28. i 29. septembra sa tri predstave: „Zatvorski bluz“, „Buba u uhu“ i „San smešnog čoveka“, koja će biti izvedena i u Bogosloviji u Prizrenu i time zvanično počinje saradnja ovog pozorišta sa AP „Janićije Popović“ iz Gračanice.

 

„Mi smo prvi put na Kosovu i Metohiji i presrećni smo zbog toga, kao i zbog saradnje koju ćemo ostvariti sa pozorištem „Janićije Popović“. Čast nam je što ćemo predstavu „Buba u uhu“ upravo u Gračanici izvesti 250-ti put“, istakao je gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica Zoran Rakić, upravnik gimnazijskog Teatra 5.

Pozorište „Janićije Popović“ nedavno je imalo premijeru predstave „Nasmejani snovi“, koju su glumci pripremali u saradnji sa subotičkim pozorištem. Predstavnik ovog gračaničkog pozorišta Aleksandar Gudžić buduću saradnju sa beogradskim pozorištem ocenjuje kao još jedan stepenik u razvoju.

„Saradnja sa ovim pozorištem je za nas veoma značajna jer Amatersko pozorište Pete beogradske gimnazije iza sebe ima značajne rezultate, učestvuje i osvaja nagrade na svim velikim festivalima u zemlji i regionu, tako da će ova saradnja biti još jedan stepenik više u rastu i razvoju našeg pozorišta“, rekao je Aleksandar Gudžić, iz AP „Janićije Popović“.

Saradnja ova dva pozorišta biće krunisana zajedničkom predstavom u okviru projekta „Otvorimo zavesu“ koji je podržala Kancelarija za Kosovo i Metohiju.(RTV Gračanica)♦