VUKOSAVLJEVIĆ: Nadam se da su kognitivni kapaciteti Mitrovića bili samo trenutno u krizi

VUKOSAVLJEVIĆ: Nadam se da su kognitivni kapaciteti Mitrovića bili samo trenutno u krizi

19/09/2018 Off By BERB

 

Čuvajući dostojanstvo Ministarstva kulture i informisanja, i svoje lično, nisam u prilici da gospodinu Mitroviću odgovorim na način i jezikom koji se neguje u delu programa njegove televizije, a koji bi jezik, nesumnjivo, sasvim precizno razumeo.

 

Ovako, svesno rizikujući da ostanem neshvaćen, ohrabrujem ga da, uprkos neslaganju sa sagovornicima, počne da oblikuje svoje izražavanje u skladu sa opšteprihvaćenim normama komunikacije, koje i dalje važe u javnom prostoru. Taj proces, iako za početnike težak i mukotrpan, na kraju uvek daje pozitivne rezultate.

Takođe, nadam se da su kognitivni kapaciteti gospodina Mitrovića bili samo trenutno u krizi, kada mi je pripisao upravo suprotno od onoga što sam rekao. Dakle, uz nadu da je kriza bila prolaznog karaktera, obaveštavam ga da sam rekao da Srbi NISU narod ludaka, uprkos njegovim višegodišnjim zapaženim naporima da tu činjenicu promeni.

Nastaviću da pozivam i Mitrovića i sve druge korisnike nacionalnih frekvencija da u svojim programima smanjuju količine prostakluka, verbalne i telesne pornografije i drugih skarednih oblika ponašanja.

Ovo društvo zaslužuje da bude od toga pošteđeno, a „liberalni modeli“ u medijima pružaju dovoljno mogućnosti za proizvodnju zabavnih programa doličnog sadržaja. Naravno, neophodan preduslov za to je ukupna društvena i moralna artikulisanost proizvođača takvih programa.

Konačno, ako me Mitrović zbog stavova koje iznosim smatra „inkvizitorom“ neukusa, duhovne bede i prostakluka, onda to shvatam i kao neku vrstu komplimenta, na čemu mu se zahvaljujem. O solidnosti naših karaktera neka sudi javnost, dali smo, svaki ponaosob, dovoljno argumenata za procenu.

Uzvraćam mu želje za dobro zdravlje(Press MKI).♦