POSLE POSETE: Predstava koja nije donela ništa konkretno

POSLE POSETE: Predstava koja nije donela ništa konkretno

09/09/2018 Off By BERB

 

Nakon dva dana rijalitija u kome smo pratili posetu Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji i nakon njegovog govora u Kosovskoj Mitrovici, na žalost, možemo samo da zaključimo da je jedina poenta ove posete skupljanje jeftinih političkih poena na nesreći našeg naroda, navodi se u Saopštenju medijima Saveza za Srbiju:

– Pitanje Kosova i Metohije je najozbiljnije acionalno pitanje i ovde se ne radi o kritici aktuelne vlasti po svaku cenu. Mi smo opozicija Vučiću, ali ne i državi i rado bismo pozdravili konkretne stvari kojima se štiti srpski državni interes na Kosovu i Metohiji.

Na žalost, u ova dva dana posete Vučića Kosmetu mi nikakve konkretne stvari nismo mogli da čujemo. Odata je počast Oliveru Ivanoviću, a njegove ubice nisu pronađene. Posećene su Gazivode, a nije predstavljen plan zaštite ovog izuzetno važnog resursa države Srbije. Umesto na porodice sa više dece koje teško žive, novac je utrošen na postavljanje bilborda sa Vučićevom slikom. Ljudi zaposleni u školama i bolnicama su primorani da dođu na miting. I što je posebno tragikomično, čuli smo da neke zemlje Evrope ne prihvataju Vučićev predlog rešenja, ali šta je zaista Vučićev predlog rešenja – to nismo mogli da čujemo šta je taj predlog rešenja. Šta više, u Mitrovici je predsednik rekao da nikakvog predloga i nema i da „granice nisu bitne“.

Naravno, na televizijama sa nacionalnom frekvencijom niko nije postavio pitanja o svemu ovome. A ko i da postavi kada niko ko misli drugačije od aktuelne vlasti i nije pozvan u emisije koje prate ovu predstavu.

Imajući sve ovo u vidu, sa žalošću zaključujemo da se opet radi o predstavi i skupljanju jeftinih političkih poena na ovom najvažnijem i najozbiljnijem političkom pitanju. Ovakav odnos Vučića prema tom pitanju samo pokazuje da ako želimo da zaštitimo državne i nacionalne interese moramo da smenimo ovu vlast.(Press SZS)♦