ČORTANOVCI: Zorana Mihajlović zadovoljna

ČORTANOVCI: Zorana Mihajlović zadovoljna

04/09/2018 Off By BERB

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obišla je danas radove na izgradnji tunela i vijadukta Čortanovci, na deonici Stara Pazova – Novi Sad, i poručila da je ulaganje u razvoj železnice sinonim za razvoj i napredak Srbije.

 


Obraćajući se novinarima posle obilaska radova, ona je istakla da je gradilište kod Čortanovaca uređeno, da postoji dobra i efikasna saradnja srpskih i ruskih kompanija. “Sve se radi u skladu s ugovorom, kao što je bio slučaj i na drugim projektima na kojima je radio RŽD”, rekla je Mihajlovićeva, i dodala da je ugovoren celokupan iznos ruskog kredita, a da je do sada povučena oko polovina sredstava.

Ona je dodala da je vrednost infrastrukturnih projekata tekućih i planiranih na teritoriji Vojvodine najmanje dve milijarde evra i da je sledeći sastanak zajedničke radne grupe Vlade APV i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zakazan za ponedeljak.

Pokrajinski premijer Igor Mirović rekao je da je ponosan na to što Vojvodina ima ovako veliko gradilište u Sremu i da se već sada vidi da će se za tri-četiri godine najmanje prepoloviti vreme putovanja zahvaljujući izgradnji pruge. “To će mnogo značiti i za razvoj Vojvodine i svih opština koje se nalaze na trasi pruge”, rekao je Mirović.

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je da izgradnja pruge pokazuje želju Vlade Srbije za napredak i da postoji dobra saradnja na realizaciji projekata između dve strane.

Izvođač radova je ruska kompanija „RŽD internešenel“, a ugovorena vrednost radova na tunelu i vijaduktu, koji se finansiraju iz ruskog kredita za modernizaciju železnice, iznosi 337,6 miliona dolara (Press MGSI).♦