MARKO ĐURIĆ POTVRDIO: Vučić na KiM  8. i  9.septembra

MARKO ĐURIĆ POTVRDIO: Vučić na KiM 8. i 9.septembra

31/08/2018 Off By BERB
Ranka Čičak

Direktor kancalarije za KiM Marko Đurić potvrdio je danas novinarima da će 8. i 9. septembra predsednik Aleksandar Vučić posetiti Kosovo i Metohiju. On će obići i enklave u koje do sada nije kročila noga ni jednog rukovodioca Srbije. Sastaće se sa predstavnicima poslovne zajednice i biznis foruma u Leposaviću. Tu če biti 200 privrednika sa KiM i dvadeset kompanija iz drugih krajeva Srbije. Po broju lokacija koje će posetiti ovo će biti najveća poseta, a po broju tema – najsadržajnija.

Na centalnom skupu u Mitrovici Vučić će izneti sadržaje svih razgovora o KiM do sada, a razgovaraće i sa građanima Zvečana,Zubinog Potoka i Leška.
Đurić se poverio: nikada nije bio toliki pesimista kao danas:
– Iz dana u dan smo sve dalje od rešenja odnosa sa Prištinom. Ne prestaje sumanuta kampanja njihovih političara koji smatraju, kao njihovu tutori sa zapada, da je sve već rešeno. A iz Srbije ih naša opozicija podržava. U toj je situaciji teško racionalno razgovarati. Ja im ipak poručujem da mogu samo da sanjaju da će neko naterati Srbiju da podrži njihove želje i prizna Kosovo.♦