PREVARANT: Srpskim preduzećima obećavao plasman robe u Emirate

PREVARANT: Srpskim preduzećima obećavao plasman robe u Emirate

31/08/2018 Off By BERB

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili su V.J. (1957). On, predstavljajući se kao Andrej Kamaraš, finansijski direktor kompanije “Al Maabar Investments – LLC”, koja posluje u okviru projekta “Beograd na vodi”, oštetio veći broj kompanija u Srbiji.

 

Sumnja se da je V.J. tokom dužeg vremenskog perioda, da bi stekao imovinsku korist, stupao u kontakt sa većim brojem pravnih lica sa teritorije Republike Srbije, kojima je lažno nudio mogućnost plasmana njihove robe na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, preko kompanije “Al Maabar Investments – LLC“, sa sedištem u Abu Dabiju.

Kako se sumnja da bi oštećene doveo u zabludu, osumnjičeni je izradio lažnu veb stranicu www.almmaab.com, koja svojim grafičkim izgledom liči na veb prezentaciuju kompanije “Al Maabar Investments – LLC“, na kojoj je ostavio imejl adresu, preko koje je komunicirao sa oštećenim kompanijama.

Takođe sumnja se i da je V.J. sačinjavao falsifikovanu poslovnu dokumentaciju, overavao je lažnim pečatom kompanije koji je sam izradio i na taj način dovodio u zabludu odgovorna lica većeg broja kompanija u Srbiji.

Postoje osnovi sumnje da je V.J. koristio i falsifikovani pasoš Republike Slovačke na ime Andrej Kamaraš.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane koja su na bilo koji način bili u kontaktu sa V.J. ili su oštećeni njegovim prevarama jave na imejl Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala [email protected].(Press MUP)♦