BEOGRAD: Na Adi – 25. i 26. avgusta Međunarodni Festival joge

BEOGRAD: Na Adi – 25. i 26. avgusta Međunarodni Festival joge

23/08/2018 Off By BERB

U organizaciji Joga saveza Srbije, Vojvođanskog i Beogradskog joga saveza, već devetu godinu za redom održaće se Međunarodni festival joge.

 


Festival joge će okupiti predstavnike različitih joga škola iz čitavog sveta.

Međunarodni festival joge – Srbija 2018, održaće se na beogradskoj Adi, na podijumu sa tribinama (ispred restorana Jezero) 25. i 26. avgusta sa početkom u 18,00 časova. Ulaz na festival joge je slobodan.

Organizatori festivala podsećaju da je joga filozofija i podstiče kreiranje zdravog životnog stila koji se ogleda u negovanju i oplemenjivanju svakodnevice. Joga preporučuje svakodnevnu negu telesnog zdravlja joga asanama (položajima), tehnikama disanja (pranajama), tehnikama koncentracije, relaksacije, ali i negu emocionalne, intelektualne i socijalne dimenzije života.

– Danas su joga tehnike važne u zdravstvenoj prevenciji, kao i rehabilitaciji. Prisutne su u psihoterapeutskim metodama, kao vid relaksacionih vežbi, kao nezavisni terapeutski metod. Koriste se i kao sredstvo za postizanje vrhunskih rezultata u sportu i umetnosti, navodi se u Saopštenju medijima organizatora Festivala i dodaje da “o kvalitetu joge u Srbiji govori i činjenica da je počasni predsednik Joga saveza Srbije, prof. dr Predrag K. Nikić dobirnik prestižnog odlikovanja Padma Šri, uručenog lično od strane predsednika Indije.(Press JSS)