SKUPŠTINA SRBIJE : POSLANIČKA PITANJA

03/02/2015 Off By

 

Pre nego što su se izjasnili o amandmanima na nekoliko zakona o kojima se raspravljalo prošle i ove nedelje, poslanici Skupštine Srbije imali su priliku da iskoriste utorak – dan za pitanja. Oni iz opozicije sa žaljenjem su primetili da se sednice četvrtkom, koje su namenjene pitanjima Vladi, kada treba ministri da odgovaraju, ne održavaju već šest meseci


 

555644_20141024fonetdragan-antonic_f

Ranka Čičak

 

Srbijagas i krediti

 Marko Đurišić pita ministra finansija ko će odgovarati za to što je 8 decembra prošle godine direktor Srbijagasa potpisao kredit sa 6 banaka od 178 miliona evra.
– Građanima koji se žale na kredite indeksirane švajcarskim francima, nadležni odgovaraju da su sami krivi, jer su se kockali. Mene sada zanima ko će da bude kriv za kockanje državnim parama, gde će Srbija izgubiti 40 miiona evra. Taj gubitak je 10 posto od onoga što će se navodno uštedeti smanjivanjem penzija i plata. Koliko je Vlada neozbiljna, pokazuje i to što je kupila ugalj iz Rumunije, potrošila 60 miliona evra, a ugalj stiže 31. marta, znači na proleće, kada više nije potreban, jer prestaje grejanje.

marko-atlagic-foNapadi na Vučića i Nikolića

Marko Atlagić upozorava na medijske napade na premijera i predsednika Srbije.
-Ti su napadi sprega mafijaško- tajkunsko politikantskih grupa iz zemlje i inostranstva. Oni prevazilaze ne samo granice dobrog ukusa i i ulaze u oblast socijalne politike i krivične odgovornosti. Neki, zaposleni u određenim tabloidima, ali i neki dežurni analitičko- stručno naučni šarlatani totalnim neistinama o predsedniku i njegovoj porodici truju našu javnost do krajnjih granica. Lista tabloidnih laži o predsedniku Niikoliću je povelika. Iza toga stoje zle namere. Želi se destabilizacija države. Ipak, ugled Srbije je više narastao za vreme mndata sadašnjeg premijera i predsednika, nego u poslednjih 20 godina. Pitam državnog tužioca da li namerava da preduzme neke mere.
– Drugo što sam želeo da vam kažem, odnosi se na jučerašnji napad Božidara Đelića na mene. U 8 sati i 50 minuta, ispred zgrade Agencije za borbu protiv korupcije, u ulici Carice Milice, prišao mi je Đelić, podigao ruku i zapretio »Ako me još jednom pomeneš u Skupštini, gotov si».
Ja sam ga pomenuo 22 12, 2014 na 11 sednici Drugog vanrednog zasedanja. Rekao sam «bivši režim uništio je bankarstvo u Srbiji uveo stečaj za 4 najveće banke, koje su trebale biti pomoć privredi, a ne zatvorene. Božidar Đelić je lagao da je dug tih banaka 8,5 milijardi, a bio je 1,7 milijardu.Ukupna potražnja tih banaka bila je 4 puta veća nego dug. A gde je danas gospodin Đelić, gospodin vojvoda od Meridijan banke sa 11 miliona evra. Lagao je. Verujem da će ga stići ruka pravde». Eto, zbog toga me je napao.<


SRBIJA

510x320_68034-borislav-stefanovic-betaBORISLAV STEFANOVIĆ: PRIPREMITI SPISAK ZABRANJENIH UVREDA U SKUPŠTINI

Odluka Međunarodnog suda pravde je očekivana i dobra za region. Za odnose između dve zemlje, koje najzad mogu

 

 

vlada22SKUPŠTINA SRBIJE: MNOGO AMANDMANA I PRAZNIH PRIČA

Sa šeretskim osmehom, poslanik Vadimir Pavićević (NS) obrazlagao je preko 186 amandmana koje su podneli samo on i

 

 

FoNet-EVROSERVIS-TABAKOVIÆSKUPŠTINA SRBIJE: POD HITNO – O BANKAMA I MINISTARSTVIMA!

Gospođa Guvernerka obasnila je i da se Zakon o Narodnoj banci Srbije menja i dopunjuje kako bi NBS

 

 

179292SKUPŠTINA SRBIJE U ZNAKU RASPRAVE «VITEZA OD ČARAPANIJE» I «BARONA OD MIRIJEVA»

Šutanovac je insistirao da se kaže gde su neki čelnici SNS, koji nisu bili vojnici, služili vojsku? Pomenuo