Stefanović razgovarao sa predstavnicima advokata

Stefanović razgovarao sa predstavnicima advokata

01/08/2018 Off By BERB
Potredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predsednicima Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda, Viktorom Gostiljcem i Jugoslavom Tintorom, o aktivnostima koje bi vodile unapređenju položaja advokata u Srbiji i njihovoj većoj bezbednosti, sa posebnim osvrtom na nedavno ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića.

 

Stefanović je istakao da podržava učešće Ministarstva unutrašnjih poslova u stalnom telu, koje će pratiti sve aktivnosti u vezi sa položajem advokata i sve slučajeve napada na advokate, a čije formiranje su predložili predsednici advokatskih komora.

Ministar je naveo da MUP preduzima apsolutno sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ulaže sve napore kako bi se što pre pronašli počinioci i nalogodavci ubistva Dragoslava Ognjanovića.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Advokatske komore Srbije Jasmina Milutinović i advokat Zora Dobričanin Nikodinović, kao i pomoćnik direktora policije Ivan Ristić, načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević i načelnik beogradske kriminalističke policije Ratko Kostić.

Učesnici sastanka su se saglasili o nastavku svih aktivnosti MUP-a i advokatskih komora, koje će voditi bližoj saradnji ovih institucija, a koje će doprineti i efikasnijem sistemu pravde u zemlji i većoj bezbednosti svih građana Srbije.(Press MUP)♦