U septembru počinje izgradnja stanova za bezbednjake

U septembru počinje izgradnja stanova za bezbednjake

01/08/2018 Off By BERB
Predsednica Vlade Ana Brnabić predsedavala je 14. sednicom Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Komisija je na današnjem sastanku donela odluku da u prvu fazu projekta, pored Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Kragujevca i Kraljeva, uključi i Sremsku Mitrovicu, gde je planirana izgradnja 200 stanova u ovoj fazi.
„Ovo je projekat od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju. Upravo zato, uključili smo i javna preduzeća – Srbijagas, Telekom i EPS, kako bi pomogli u sprovođenju. Takođe, na inicijativu predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, da se pronađu što bolje lokacije za izgradnju stanova, Komisija je na današnjoj sednici donela odluku da se u Beogradu, stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u prvoj fazi grade u Zemunu“, istakla je Brnabićeva.
U septembru se očekuje početak radova na izgradnji prvih stanova u Vranju i Nišu. Nakon toga, izgradnja će sukcesivno početi i u drugim gradovima. Za izgradnju će se koristiti najvećim delom materijali domaće proizvodnje.
Članovi Komisije razgovarali su danas i o narednoj fazi projekta u koju će biti uključene dodatne lokalne samouprave u skladu sa čim je Komisija donela odluku da se započne sa izradom nove procene potreba u gradovima i opštinama širom Srbije.
Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti usvojen je u Skupštini i stupio je na snagu 1. juna ove godine. Ogledni stan na lokaciji „Zemunske kapije“ od 18. juna otvoren je na uvid svim zainteresovanim pripadnicima snaga bezbednosti, a Vlada još jednom poziva sve pripadnike snaga bezbednosti da sa svojim porodicama obiđu ogledni stan i upoznaju se sa kvalitetom izgradnje, izgledom stana i dobiju detaljne informacije o uslovima kupovine.(Press Vlada)♦