Uzgajali marihuanu u Austriji i Srbiji

Uzgajali marihuanu u Austriji i Srbiji

30/07/2018 Off By BERB
U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave u Novom Sadu i austrijske policije otkrivene su tri laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dve u Austriji i jedna u Srbiji i uhapšeno šest osoba.

 

Nakon višemesečnog rada i intenzivne međunarodne saradnje u Beču je uhapšeno pet srpskih državljana I.G. (1989) iz Bačkog Petrovca, K.G. (1986) i N. D. (1975) iz Novog Sada, K.D. (1986) iz Beograda i K.D. (1980) iz Čačka, dok je istovremeno u Srbiji uhapšen Z.G. (1964) iz Bačkog Petrovca.

U dve ilegalne laboratorije u Beču pronađeno je 1.211 biljaka, kao i oprema za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, dok je u Srbiji kod Z. G., čiji su sinovi I.G. i K.G. uhapšeni u Beču pronađena još jedna laboratorija sa oko 150 biljaka i opremom.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Z.G. će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem tužilaštvu u Novom Sadu.(Press MUP)♦