Muzej savremene umetnosti: Ulaznica za muzej – Izložba dečijih radova

Muzej savremene umetnosti: Ulaznica za muzej – Izložba dečijih radova

24/07/2018 Off By BERB
U prostorijama Muzeja savremene umetnosti u subotu, 28. jula u 12 časova otvara se izložba dečjih radova pod nazivom Ulaznica za muzej. U pitanju su radovi dece uzrasta od 2 do 13 godina, koja su tokom januara i februara ove godine bila redovni posetioci klizališta, otvorenog u tom periodu ispred zgrade Muzeja.


Radove, koji su se našli na ovoj izložbi, poklonili su deca klizači, kao zamenu za ulaznicu u Muzej. Tako su najmlađi posetioci dobili mogućnost da svojim kreativnim prilogom ostvare kontakt ne samo s umetnčkim delima zastupljenim u postavci Sekvence već i da sami na kratko postanu deo umetničkog ambijenta.

Njihova kreativnost i neposrednost izraza učvršćuju uverenje Muzeja da upravo deca čine jezgro buduće publike kao i uverenje da bi neka od njih, u budućnosti mogla biti i aktivni stvaraoci na našoj umetničkoj sceni.

Sakupljeno je ukupno 148 radova, međutim jedan broj njih je ostao nepotpisan, tako da pozivamo mlade stvaraoce da intervenišu na samoj izložbi i potpišu svoj rad. Prilikom otvaranja, svi učesnici čiji radovi su se našli na izložbi biće nagrađeni.

Izložba Ulaznica za Muzej biće otvorena u periodu od 28. jula do 12. avgusta u prizemlju izložbenog prostora Muzeja.♦