Preševo: Uhapšeni carinici zbog korupcije

Preševo: Uhapšeni carinici zbog korupcije

24/07/2018 Off By BERB

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Nišu uhapsili su B.M. i S.T. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Uhapšen je i G.T. zbog sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenje.

 

Kako se sumnja, B.M., službenik Carinske ispostave Preševo, uticao je na osumnjičenog S.T., takođe zaposlenog u ovoj Carinskoj ispostavi, da omogući G.T. ulazak iz Makedonije u Srbiju bez prethodno izvršene kontrole vozila.

Takođe, postoje osnovi sumnje da su B.M. i G.T. izvršili krivično delo krijumčarenje u saizvršilaštvu, tako što je B.M. omogućio G.T. da automobilom u vlasništvu B.M. ode u Makedoniju. tamo je nabavio tekstilnu i drugu mešovitu robu bez dokumentacije o poreklu, u vrednosti od oko 50.000 dinara. Nakon toga ju je uneo u Srbiju, izbegavajući carinski nadzor.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.(Press MUP)♦