URANIJUM: ITALIJANI NUDE POMOĆ

URANIJUM: ITALIJANI NUDE POMOĆ

06/07/2018 Off By BERB

Predsednik Poslednje Komisije italijanskog parlamenta koja se bavila istragom oko osiromašenog uranijuma u bombardovanju na Kosovu, Đanpijero Skavo bio je danas gost Dragana Laketića, predsednika Komisije srpskog parlamenta koja sada radi isti posao.

Italijanska komisija ustupila je srpskoj sve dokumente i analize od 2005. godine. Svi će članovi italijanske Komisije srskim kolegama u svakom tenturku biti na raspolaganje sa svojim iskustvima. Dogovorili su se da zajednički deluju ka Evropskoj uniji. Zahtevaće da EU finansira sve što će se u buduće raditi, analizirati kontaminacije, a i sanacija gde je to potrebno. Zahtevaće dodatnu finasijsku pomoć od Evrope za lečenje obolelih u našoj zemlji.
Gospodin Skavu pozvao je svu decu stradalih sa Kosova da letuju u Sardiniji.
U Italiji je obolelo i umrlo više od 2.000 njihovih vojnika koji su u NATO organizaciji došli da osvajaju Kosovo.
Upravo jedan italijanski novinar postavio je pitanje koje je zatalasalo sve iz Srbije – zašto Komisija o zračenju i šteti nije formirana ranije. Laketić je odgovorio da za to nije bilo političke podrške ondašnjih srpskih vlasti. Odmah su se javili novinari bliskih bivšim vlastima i pitali šta su vladaoci iz SNS ćekali šest godina da to pokrenu.
Na pitanje jedne novinarke imamo li šasnse da pobedimo NATO ako ga tužimo gospodin Đanpijero Skavo se tužno nasmejao i rekao da ne veruje.♦