HARADINAJ SMENJUJE TAČIJA!?

HARADINAJ SMENJUJE TAČIJA!?

06/07/2018 Off By BERB

Haradinaj upozorava Tačija smjenom ukoliko prekrši Ustav u dijalogu sa Srbijom
Ramuš Haradinaj izjavio je da Kosovo ima “crvene linije” koje se, kaže, nalaze u Ustavu i da će svako ko ih pređe biti smjenjen: “Kako što se to dogodilo u prošlosti, sa dva prethodna predsednika”.

– Znate da su predsednici promenjeni jer su prekršili Ustav. Imamo crvene linije, imamo u Ustavu zemlje – rekao je on na konferenciji za novinare posle sednice vlade, na kojoj je usvojen izveštaj o dostignućima i izazovima u ostvarivanju sporazuma postignutih u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Beogradom.
– Ono što smo dali u ovom izveštaju je pravo stanje dostignuća, stepen implementacije sporazuma, ali i izazovi. Mislim da je izveštaj dobar odraz onoga što se dogodilo – rekao je Haradinaj i najavio da će izveštaj biti predstavljen i Skupštini.
Haradinaj je rekao i da je Kosovo odredilo svoje principe u dijalogu sa Beogradom tako da neće biti podele teritorije Kosova, niti razmene teritorija ili menjanje granica sa Srbijom, preneo je RTK2. Na pitanje o sprovođenju postignutih sporazuma sa Srbijom u Briselu, Haradinaj je rekao da se oni sprovode delimično, ali da je Kosovo jako zainteresovano za njihovo puno sprovođenje jer je to u interesu Kosova.

– Hitno treba da se reši i pitanje električne energije, jer su stavovi Kosova i Srbije po tom pitanju poznati – rekao je Haradinaj. Predstavljajući izvještaj o briselskom dijalogu koji je usvojila Vlada Kosova, naveo je da dijalog sa Srbijom nema alternativu i da “konačna faza dijaloga treba da se okonča međusobnim priznanjem dve zemlje”. (Zeri)♦