MITING: SIMO SPASIĆ PROTIV JANKOVIĆA!

MITING: SIMO SPASIĆ PROTIV JANKOVIĆA!

06/07/2018 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Onaj koji je poslao Simu Spasića da danas ometa miting Pokreta slobodnih građana u parku pred Predsednišvom Srbije, može komotno da se izabere za glavnog pijara Saše Jankovića.

Negde oko 17 sati, za kada je bio zakazan i prijavljen skup PSG, pedesetak novinara našlo se na dogovoreno mesto. Tu su bili predstavnici medija koji podržavaju vlast, ali i oni kioji podržavaju opoziciju. Pojavio se i Sima Spasić sa megafonom i velikom crvenom tablom sa uvrdljivim porukama Saši Jankoviću. Desetak minuta kasnije velika povorka građana sa transparentima stigla je u park. Spasić je uzeo megafon i počeo da urla – “Reci nam kako si ubio prijatelja, priznao si Kosovo, šta tražiš ovde”!?
Građani su se pravili fini, pokušali da zamole Simu da se skloni, a Saša Janković je pokušao da da izjavu novinarima. Sima je i dalje urlao, treštao je megafon. Janković je onda rekao da će se pomeriti i krenuo prema zgradi Predsedništva. Ponovo su novinari namestili kamere i uključili diktafone. Ali je ponovo stigao Sima. Zatim je Janković zaključio da treba da dođe na sama vrata Predsedništva i scena sa novinarima i kamerama se ponovila. Negde u zaleđini građanke su vikale na Simu “idi siluj”. Potsećale su ga na zatvorsku kaznu od pet godina zbog silejdžistva i podmetale mu noge među noge. Nesrećni Sima se sapleo preko neke žene i oboje su se našli na travi. Ostale građanke su vikale “siluje , siluje”. Trebalo mu je desetak minuta da se oslobodi aktiviskinja PSG. Za to vreme Saša Janković nam je nesmetano davao izjavu pred Predsedništvom. Pozivao je Vučića da odgovori ko je ubio Olivera Ivanovića, zašto se meša u nadležnosti predsednika Vlade, zašto nije ispunio obećanja data pred izbore?. Zamerio mu što navodno sarađuje sa Albancima.
Sve je to Janković govorio glasno preko megafona iako su mu rekli da Vučić nije tu. Posle njega je megafon preuzelo desetak njegovih aktivista i nastavilo da postavlja pitanja. Kad su završili, novinari su pokušali da postave pitanja Jankoviću. Rekao je da nema šta da pitaju jer on ovde da pita Vučiča. Predrag Palavestra uspeo je da ga Janković sasluša i da odgovori na njegovo pitanje zašto se za ubistvo Olivera ne obrati istražnim organima na Kosovu. Rekao je da je došao ovamo da pita nadležne u Beogradu. Na sreću nije shvatio da Palavestra radi na Pinku i nastavio da odgovara. Optužio je predsednika Vučića za povezanost sa ubicama. Malo oštrije pitanje postavila je novinarka Jedinstva, Rada Komazerc. Ona je rekla da radi u listu kosovskih Srba, svake nedelje ide na Kosovu i dobro zna kako Srbi tamo kontrolisani od svih mogućih tajnih služni, nemaju šanse da otkrivaju ubicu.
Predsednik PSG Janković se naljutio što je pitanje provokativno pa je započeo i odmah prekinuo odgovor. Iz grupe Pokreta čuli su se uzvuci nekih žena “šta si došla sa Kosova da se mešaš u naš život.
Tako je protekao miting PSG. Kada su građani otišli, Sima je ustao sa trave gde su ga držale žene i onako sav nesrećan uzeo tablu i pozvao novinare da prisustvuju njegovoj izjavi. Međutim, došli su samo oni koji podržavaju vlast, pa je Sima novinarima opozicionih glasila uzviknuo nekoliko neprijatnih reči. Izjavu je počeo kukajući na one žene:
– Hele su da prikažu kako ih silujem. A vas molim, ako voliute Srbiju nikada ne idite na izjave Saše Janković. Simina je nesreća što je došao sam. A i policija nije htela da mu pomogne.♦