GODINU DANA VLADE

GODINU DANA VLADE

05/07/2018 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Vlada Srbije slavi danas svoju prvu godišnjicu u Subotici. Svi ministri učestvuju u susretima sa građanima. Predsednica Ana Brnabić posetila je nemaču kompaniju Norma grupa koja je u Srbiju uložila više od 32 miliona evra. Zapošljava 1200 ljudi i izvozi u 50 zemalja spone, cevi za porotok tečnosti za automobilsku industriju.


Premijerki se dopada što ova fabrika u Subotici koristi domaću pamet:
– To je upravo ono za šta se mi kako Vlada zalažemo – jačanje ekonomije zasnovane na inovacijama i znanju.
Premijerka je rekla da je u prvih pet meseci ove godine u Srbiju stiglo više od 1,1 milijarde evra. To je za skoro 16 posto više nego lane. Kod nas trenutno posluje više od 400 nemačkuh kompanija koje su zaposlile preko 45.000 naših ljudi.
Posle ove fabrike predsednica Vlade je posetila Hemijsko tehnološku školu u Subotici, koja se renovira prvi put posle 1897. godine.
Tako su novinari doznali da je u proteklih godinu dana Vlada iz budžeta izdvojila 433 miliona dinara za opremanje 168 škola.
Predsednica kaže da stvaramo društvo zasnovano na znaju u kojem đaci uče i rade. U prošloj školskoj godini osnovano je 177 učeničkih komapnija u 77 srednjih škola, a predmet preduzetničkog obrazovanja uveden je u završnim razredima.
Posle škole Premijerka i ministri posetili su apoteku “Subotica” i pristvovali prezentaciji sistema E-recept i jedintvene liste čekanja na zdravstvene intervrncije.
Ovaj sistem od 30.juna funkcionište na teritoriji cele Srbije.
Na trgu ispred Gradske kuće vojska i policija izvele su zajedničku vežbu. Ministri Stevanović i Vulin zahvalili se Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić na velikoj podršci Vlade stvaranju moderne i dobro opremljene policije i vojske.
Večeras će se na Palićkom jezeru prezentovati rad Vlade u prvoj godini.♦