ALEKSANDROV/ Vučić primio članove ansambla ruske armije

ALEKSANDROV/ Vučić primio članove ansambla ruske armije

23/06/2018 Off By

Ranka Čičak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove akademskog ansambla pesama i igara ruske armije “Aleksandrov”.

Poželeo je dobrodošlicu njima i ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu. Rekao je da su veze Srbije u Rusije bratske i čvrste, a narod Srbije se raduje dolaskom ovog hora. Tugovao je posle strašne avionske nesreće kada je 64 njegova člana poginulo. Potsetio je na zajedničku borbu naših predaka:
– Mi Srbi i Rusi slavimo časne pobede, a ne mirovne ugovore kao neki drugi. Pobedili smo fašizam, a vi ste nam pomogli i za to vam hvala. Postoje namere da se falsifikuje istorija. Od vas smo naučili da slavimo pobede i nedozvoljavamo nikome da ih potcenjuje. Očekujem i do kraja godine vašeg predsednika i radujemo se njegovom dolasku.
Na pitanje novinara da prokomentariše slavlje hrvatskih navijača posle pobede nad Argentinom i utakmicu Srbija – Švajcarska, predsednik je odgovorio da je ponosan na Srbe:
– Odnos Hrvata i njihovo pevanje o uništenju Srba i Srbije govori o njima. Naši momci su se dobro držali. Ceo naš narod bio je jedinstven i žalio zbog poraza od Švajcarske. Ja želim ruskoj braći pobedu na svetskom prvenstvu.
Na rastanku sa Vučićem ansambl “Aleksandrov” je otpevao “Kaljinku”.♦