PERFORMANS/ Stefan Cvetković optužuje i tvrdi da je bio kidnapovan!

PERFORMANS/ Stefan Cvetković optužuje i tvrdi da je bio kidnapovan!

19/06/2018 Off By

Ranka Čičak

Koristeći poslanička pitanja Marijan Rističević želi da zna da li ima sličnosti između trovanja bivšeg ruskog špijuna Skripalja u Engleskoj sa kampanjom koja se vodil oko navodnog trovanja beogradskog vodovoda:

-Takođe ima li sličnosti između nestanka ruskog novinara u Ukrajini sa nestankom novinara u Beloj Crkvi? Da li postoje određene političke smicalice kako bi se naudilo vladi Srbije? Kao što je bio slučaj sa vladom Ruske Federacije? Pitam Vladu Srbije da li je prekršaj ako se novinar koji je navodno bio ugrožen, pa čak po pretpostavkama opozicije ubijen, da odmah obaveštava javnost ili treba da saopšti na kraju da se radilo o lažnim vestima i želela naškoditi državi?
I Aleksandra Stefanoviuća zanima šta će uraditi Vlada da spreči lažne vesti?
U isto vreme stotinak metara dalje u Medija centru nekoliko stotina novinara sačekalo je Stefana Cvetkovića. On je napravio pravi performans, skidao se, presvlačio majice i ponekad gubio živce, vičući kako on nije nikada bio kriminalac niti je bio ministar informacija u vreme kada je ubijen Slavko Ćuruvija. Pred novinarima je nekoliko puta pozvao tužioca i ocenio da je i on verovatno kidnapovan jer se ne javlja. Objasnio je kako su ga nepoznati ljudi kidnapovali, ali je priča bila nešto drugačija od one koju je već ispričao u istrazi. Kaže da mu nije krivo što mu je određena pratnja policije, jer će možda tako biti sigurniji.
Zazim je Cvetković na velikom ekranu prikazao Zvonka Veselinovića, Nikolu Petrovića i Igora Mirovića u veselom raspoloženju. Rekao je da je snimak napravljen 4. decembra prošle godine na Kopaoniku i pitao kakva bliskost postoji između Veselinovića, Petrovića i Mirovića? Zatim je prikazao snimke reketiranja i farmakomafiji u Ministarstvu zdravlja. Videli smo kako se daje velika kesa novaca nekome ispod stola. Cvetković je objasnio da novac daje čivek koji učestvuje u nabavkama onome koji je postavljen da odredi ko će dobiti nabavke. Tvrdi da ovaj novac od reketa ne ostaje kod primaoca, već ide dalje onome koji je tog primaoca postavio: “Reketirnje u Ministarstvu zdravlja je svakodnevno”, kaže Cvetković i tvrdi da o svemu ima dokaze.
Obrušio se i na lokalne rukovodioce u Beloj Crkvi:
“Jovan Gaja, pomoćnik predsednika opštine dugo je optuživao SNS za kriminal u izborima. Optužio je Aleksandra Vučića za kriminal, o meni govorio da sam strani plaćenik, a još vlada”.
Pokazao je majicu, kratke pantalone, neku kesu gde je navodno upakovana krpa kojom su mu prekrili lice i najavio da ovo nije uzela policija da utvrdi DNK, ali će krpu sa lica podeliti na dva dela i jedan odneti u rusku, a drugi u nemačku ambasadu.
Najavio je nove konferencije za medije gde će otkriti još detalja.♦