GARAŽA DVAESETROIKA/ U subotu pank rok spektakl

GARAŽA DVAESETROIKA/ U subotu pank rok spektakl

12/06/2018 Off By
Zagrebačka pank rok grupa Mašinko, nastupiće u subotu, 16. juna, prvi put u Beogradu, u klubu Garaža Dvaesetroika. Kao domaća podrška sviraće bend Pogonbgd. Početak svirke zakazan je za 21 ćas, a karte po ceni od 300 dinara, prodavaće se na dan svirke na ulazu kluba.


Pank rok grupa Mašinko formirana je 2010. godine kada se grupa prijatelja okupila kako bi svirali pank rok i dobro se zabavljali. Uz male rotacije članova po instrumentima i jednu privremenu zamenu na poziciji gitare, trenutno su u sastavu svi koji su ikada prošli kroz njega. Mašinko broji 6 članova – pevač, bas, bubnjevi i čak tri gitare. Stoga je možda i izlišno opisivati energiju koju Mašinko deli sa publikom na koncertima. Ovaj bend, u svojim tekstovima na ironičan i duhovit način obrađuje svakodnevnicu, u kojoj se često popije koje piće više, ljubav pronalazi na neočekivanim mestima, a prijatelji štite i ispunjavaju ono malo lepih momenta u turobnoj stvarnosti, karakterističnoj za ove prostore.
Mašinko je do sada objavio dva samostalna i dva split albuma, sa Frakturom mozga i Debelim prjecednikom. Neke od najpoznatijih pesama Mašinka su „Kako je Potjeh tražio rakiju“, „Kad idemo van“, „Dolje na dnu“, „Kad vjetar kaže stani“, „Djevojka za pobede“ „Monumentalna“…
Pogonbgd je bend dobro poznat ovdašnjoj publici po energičnim nastupima i kvalitetnoj svirci. Prošle godine objavili su treći album „Pogonophobia“ sa kog su se izdvojile numere „Vagoni“, „Ja biću tu“, „U redu“. Pre toga, Pogon je na sebe skrenuo pažnju izdanjima „U samoodbrani“ (2011) i „Moji heroji“ (2012). Bend će ove godine svirati na Arsenal Festu 22. juna, 13. jula na Exit-u i 4. jula kao predgrupa legendarnim Ded Kenedisima na njihovom beogradskom koncertu.
Klub Garaža Dvaestroika nalazi se u Bulevaru vojvode Mišića 49, preko puta Beogradskog sajma, u blizini stare okretnice tramvaja kod Gospodarske mehane. (Press POGONBGD)